Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Grčka prodala većinski deo luke Solun


Grčka Vlada saopštila je da je potpisala sporazum o prodaju većinskog udela u luci Solun, što je deo ugovorene prodaje u okviru dobijanja međunarodne pomoći.
Foto: Wikipedia
Državna agencija za privatizaciju saopštila je da je udeo od 67 odsto prodat za 232 miliona evra konzorcijumu grčkih, francuskih, nemačkih i kineskih investitora.
Zvaničnici kažu da je ugovor vredan 1,1 milijardu evra, uključujući 180 miliona evra investicija u luci u narednih sedam godina, kao i prihode od ugovora o koncesiji koji važi do 2051. godine, javlja AFP.
Grčka je ovog meseca postigla preliminarni sporazum sa međunarodnim poveriocima o ispunjavanju obaveza radi oslobađanja poslednje tranše trećeg paketa finansijske pomoći.
Osim što se obavezala na prodaju državne imovine, Atina mora i da smanji i administraciju i socijalne beneficije zajedno sa reformom privrede, uključujući mere osiguranja energetskog tržišta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...