Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥΣ. SLOBODAN MILOSEVIC ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥΣ!!




ΑΠΡΙΛΗΣ 1992. ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. ΜΑΙΟΣ 1993 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ (SANCTIONS ASSISTANCE MISSION) ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.


Η Ελλαδα συμμετεχει με την αποστολη 4 Ελληνων παρατηρητων. Ενας εκ των οποιων ημουν εγω.
Νοεμβρης 1992 αναχωρει η ομαδα για Βουκουρεστι. Μετα τη διαπιστευση με τοποθετουν στα ρομανοσερβικα συνορα στις Σιδηρες Πυλες του Δουναβη στην πολη Turnu Severin της Ρουμανιας υπο Αμερικανικη Διοικηση. Επειδη οι Αμερικανοι απαγορευαν την εισαγωγη οποιουδηποτε προιοντος στη Σερβια ο Slobodan Milosevic δεν επετρεπε την καθοδο των πλοιων (downstream) λογω μη συντηρησης των Σιδηρων Πυλων εξαιτιας ελλειψης υλικων και ανταλλακτικων. Οι Αμερικανοι θορηβηθηκαν και μετα απο παρεμβασεις του ΟΗΕ ζητηθηκε η αλλαγη του σκληρου Αμερικανου Διοικητη με αλλον Ευρωπαιο κοινης αποδοχης των Σερβων. Ειδοποιηθηκα απο το γραφειο της Σερβικης Πρεσβειας επι Milan Milutinovic (τοτε πρεσβης και μετεπειτα Υπ. Εξωτερικων και Προεδρου της Σερβιας ) οτι ο Milosevic επιθυμουσε και αποδεχοταν μονο Ελληνα Διοικητη της Μοναδας παρατηρητων στον Δουναβη. Δεχθηκα μετα απο συνεννοηση με το Υπουργειο Εξωτερικων της χωρας μας.
Δεκεμβρης 1992. Τοποθετηθηκα ως επικεφαλης (team leader) 11 παρατηρητων. Μετα απο πολλες πιεσεις προκαλεσα μια συναντηση με τους Ρουμανους και Σερβους επικεφαλης των Υπηρεσιων των Σιδηρων Πυλων και των Αξιωματουχων ασφαλειας ναυσιπλοιας και αποφασισαμε να ζητησουμε την αρση των εμπαργκο για μια σειρα προιοντων και υλικων, για λογους ασφαλειας και οτι εαν δεν γινοταν η εξαιρεση αυτη τοτε θα σταματουσαμε ολη την κυκλοφορια και απο την Ρουμανικη πλευρα.Πρεπει να επαινεσω και τους Ρουμανικες αρχες που σταθηκαν αλληλεγγυοι σαυτην την απαιτηση του Milosevic. Ετσι απο τον Γεναρη του 1993 με τις κινησεις του Milosevic κατορθωσαμε να σπασουμε ΝΟΜΙΜΑ το εμπαργκο για μια μεγαλη γκαμα προιοντων και ετσι να ανασανει ο Σερβικος λαος απο τη στυγνη μποτα των Αμερικανων. Αυτο βεβαια δεν το ξεχασαν οι Αμερικανοι και τον τιμωρησαν βομβαρδιζοντας τον Σερβικο λαο και συλλαμβανοντας τον.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ KLADOVO, ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΑΓΕΡΩΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ:
" IDEM ZA PISTEOS KE PATRIDOS" δηλαδη "ΘΑ ΠΑΩ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" (σαν να προεβλεψε)... ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ CARLA DE PONTE ΤΗΝ ΔΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ. ΓΟΝΑΤΙΖΕ ΟΜΩΣ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!!! ZIVELI SRBIJA!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...