Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Sneg u celoj Srbiji, putevi ipak prohodni

P "Putevi Srbije" upozoravaju vozače da vode računa u saobraćaju i da se, zbog promene vremena pridržavaju pravila.
Piše: Danas Online
03. decembar 2017. 14:11
Sneg u celoj Srbiji, putevi ipak prohodni
Foto: Ljiljana Bukvić
JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji", kažu iz ovog preduzeća.
JP ,,Putevi Srbije“ ipak izjavljuje da su svi putevi prohodni.
"Ekipe putara su sa mehanizacijom na terenu 24 časa i čine sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno, dodaju iz "Puteva Srbije".
Republički hidrometeorološki zavod je objavio upozorenje na stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača.

Foto: Bojan Cvejić
Kako se navodi na sajtu RHMZ, tokom pre podneva u severnim krajevima Srbije se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do deset centimetara.
Dodaje se i da se u zapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje manje povećanje visine snega, što je prognoza i za Beograd.
Na teritoriji skoro cele Srbije su na snazi meteoalarmi, osim u istočnoj Srbiji gde se ne zahteva posebna pripravnost.
Narandžasti meteoalarm je proglašen za teritoriju Bačke, Banata i Srema, a žuti za Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, zapadnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Foto: Ljiljana Bukvić
Vozačima se savetuje i da, pre nego što krenu na put, pogledaju izveštaje o tome kakvo je stanje na tom konkretnom pravcu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες