Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

SPAR se vraća u Grčku i otvara 200 marketa - do kraja godine prvi objekti



Spar se uskoro vraća na tržište grčke u saradnji sa lokalnom kompanijom sa kojom je postignut sporazum o otvaranju franšiznih prodavnica.

Spar International i grčka kompanija Asteras postigle su sporazum koji predviđa povratak Spara na tržište grčke i otvaranje 200 maloprodajnih objekata koji će poslovati pod brendom Spara. Sve prodavnice će biti rebrendirane i renovirane po Spar standardima u naredne dve godine, a početak radova predviđen je do kraja tekuće godine. Asteras je osnovan 1993. godine, godišnji promet iznosi oko 500 miliona evra, a maloprodajna mreža je rasprostranjena u svim delovima zemlje.
Spar je na grčkom tržištu bio prisutan od 1969. do 2016. godine u saradnji sa kompanijom Veropoulos koja je prodala maloprodajnu mrežu na matičnom tržištu Grupi Metro Aebe i fokus prebacila na Srbiju i Makedoniju. Najveći udeo u maloprodajnom sektoru grčke i dalje drže Ahold Delhaize, Sklavenitis, Lidl i Masoutis.
Izvor: Retail Serbia - http://www.retailserbia.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....