ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović


Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama posle upucavanja u Kosovskoj Mitrovici.
Nepoznati napadači su jutros na njega ispalili tri hica kada je ulazio u prostorije stranke.
Kako nezvanično saznajemo, napadači su najverovatnije koristili vatreno oružje sa prigušivačem.
Mediji prenose da su deo grada u kojem se napad dogodio blokirale jake policijske snage.
Advokat Nebojša Vlajić potvrdio je za Tanjug da je lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović podlegao povredama, nakon što je jutros upucan u Kosovskoj Mitrovici.
Kako je dodao, Ivanović je imao više prostrelnih rana u gornjem delu tela, a lekari su pokušali reanimaciju, koja nije uspela.
„Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9.30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori“, rekao je Vlajić Tanjugu.
Vlajić nema informacija o tome kako je došlo do tragičnog događaja.
„To se desilo ispred ulaza u njegovu kancelariju, kada je krenuo na posao“, rekao je Vlajić.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine.
Završio je Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.
Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću „TransKosovo“, fabrici keramičkih pločica „Mozaik“ i predstavništvu firme „Hepok“ iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici.
Na mestu zamenika generalnog direktora kompanije „Feronikl“ iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.
Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.
Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsednik karate kluba „Trepča“.
Bio je oženjen i otac tri sina

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

η Άννα Πρέλεβιτς μάς ξεναγεί στις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.