Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος: Παρακολουθούμε με αγωνία το θέμα της Μακεδονίας

10.01.2018

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Όλοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία αυτή την υπερκινητικότητα για το θέμα της Μακεδονίας, επομένως και η Εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα, γιατί όπως ξέρουμε δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε ότι «πήραμε ορισμένες αφορμές, συζητήσαμε, καταλήξαμε σε μερικές απόψεις του θέματος, δεν μπήκαμε εις βάθος. Παρακολουθούμε με πολλή αγωνία, αλλά και συγκίνηση το θέμα». 
Σε ερώτηση αν θα λάβει μέρος η Εκκλησία στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, απάντησε ότι δεν συζήτησαν για αυτό το θέμα, ωστόσο δήλωσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον αυτών. 
Σε ό,τι αφορά τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, απάντησε ότι το θέμα της ονομασίας της έχει απήχηση γενικότερα στην πορεία την εκκλησιαστική, αλλά και στην οικογένεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος, αυτό που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε από πλευράς εθνικής και πολιτικής, να μετακυλήσει στον χώρο της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες