Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Свечана академија поводом прославе школске славе Свети Сава

Обавештавамо све сународнике да ће се, поводом школске славе Свети Сава, под покровитељством Амбасаде Републике Србије у Атини први пут одржати свечана Светосавска академија, у позоришту „Мелина Меркури“ на Глифади (Μελίνα Μερκούρη - Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας, Ανατολικής Ρωμυλίας 127, Γλυφάδα),  26. јануара 2018. године с почетком у 19 часова. У програму учествују ученици Прве српске допунске школе, студенти који изучавају српски језик на Филозофском факултету у Атини, као и српски уметници из Атине.
Дан Светог Саве ће бити обележен и у храму Светог Спиридона на Панкратију (Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35), где ће у суботу 27. јануара у 8,30 часова бити одржана литургија на српском језику и сечење славског колача.
  

Позивамо вас да се у што већем броју окупимо на Светосавској академији и у храму Светог Спиридона и достојно обележимо дан нашег светитеља Саве, оснивача српске цркве и школе.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...