Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το πολιτικό κόμμα των Ελλήνων της Σερβίας αποτελεί την συγκροτημένη πολιτική έκφραση των Σέρβων πολιτών με ελληνική καταγωγή αλλά και όσων στηρίζουν τις  παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών λόγω των πολιτιστικών, ιστορικών  θρησκευτικών παραγόντων και την πολυδιάστατη σύνδεση που αυτοί οι παράγοντες επέφεραν.
Η  νεοσύστατη  πολιτική οργάνωση των Ελλήνων της Σερβίας – ιδρύθηκε στις 07.03.2017 -  έχει ξεκάθαρο δημοκρατικό προσανατολισμό, βασισμένο στις κοινωνικές, πολιτιστικές  πολιτικές αρχές  και αξίες  που και τα δύο έθνη καλλιέργησαν στους πολίτες τους προκειμένου να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους και την αυτονομία τους.
Αναδεικνύοντας την κοινή πορεία των δύο λαών και την κοινή τους κληρονομιά, υποστηρίζουμε  την διατήρηση της ταυτότητας των Σέρβων πολιτών με ελληνική καταγωγή, συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση  των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφών λαών, προωθούμε  την καθιέρωση της Σερβίας στις τάξεις των μοντέρνων και ευημερούντων κοινωνιών. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ :
Η ιδιαιτερότητα του δικού μας εθνικιστικού σώματος μας δίνει την δύναμη και την δυνατότητα να ξεπεράσουμε ευκολότερα τα όποια γλωσσικά ή άλλα εμπόδια μεταξύ των δύο λαών  μας και μαζί να αναδείξουμε τις δυνατότητες για στενή και παραγωγική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Το πολιτικό μας κόμμα και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν , έχουν θέσει ως προτεραιότητα τρείς τομείς στους οποίους θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να στρέψουμε την προσοχή μας προκειμένου σε σύντομη χρονική περίοδο να υπαρξουν  αξιοσημείωτα πολιτιστικά και οικονομικά αποτελέσματα.

Οικονομική συνεργασία
Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα την σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων και τις οικονομικές συνεργασίες φέρνοντας κοντά επιχειρηματίες και επενδυτές και από τις δύο χώρες. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται  η πρόσβαση των Ελλήνων επιχειρηματιών στις αγορές της Ρωσίας και των Ασιατικών κρατών, ενώ ταυτόχρονα ο Σέρβικος επιχειρηματικός κόσμος θα επαναπροσεγγίσει ευκολότερα τις αγορές της Μέσης Ανατολής. Με την υπογραφή  σειράς διμερών  συμφωνιών συνεργασίας που θα διευκολύνουν την επενδυτική δραστηριότητα στην Σερβία και αντίστροφα , δίνουμε το κίνητρο ακόμα στον απλό πολίτη  τον ελεύθερο επαγγελματία να σκεφτεί και να δράσει με εξωστρέφεια πριν ακόμα η χώρα μας γίνει μέλος της  Ε.Ε.

Τουρισμός
Ο κλάδος τον οποίο μέχρι σήμερα η Ελλάδα ανέπτυξε με έναν ιδιαίτερο τρόπο δίνει τα περιθώρια στην Σερβία,να ενταχθεί σε μία σειρά προγραμμάτων και αναπτυξιακών σχεδίων  τα οποία θα εφαρμόζονται συνδυαστικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια κατά την τουριστική περίοδο. Η «σέρβικη κληρονομιά» στην Ελλάδα όπως το μοναστήρι του Χιλανδαρίου, το νησί Βίδο στην Κέρκυρα και το νεκροταφείο του Ζεϊτενλικ στην Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν περίτρανα τις αδελφικές σχέσεις των δύο λαών και αποτελούν οδηγό θεματικών προγραμμάτων και δράσεων πρότυπου χαρακτήρα και μοναδικής ωφέλειας.
Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υποστηριχθεί  η  προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος στην Σερβία, όπως για παράδειγμα η ανάδειξη η εκμετάλλευση των ιαματικών και άλλων πηγών. Η ισχυρή υποστήριξη του ιαματικού τουρισμού από την Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει και ξένες επενδύσεις που θα επιτρέψουν  τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων σχεδίων ανάπτυξης των Σέρβικων πόρων σε αυτό τον τομέα.

Πολιτισμός
Τόσο η Σερβία όσο και η Ελλάδα έχουν να επιδείξουν σημαντικά στοιχεία και τεράστιο πλούτο σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και την  κουλτούρα τους. Παραδοσιακά,οι συνεργασίες των δύο χωρών μέσα από την κοινή οργάνωση εκδηλώσεων, παραστάσεων φεστιβάλ κ.α. αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία και καλλιεργούν στην νεολαία την πολυπολιτισμικότητα μέσα από την γνώση της κληρονομιάς και της ιστορίας των λαών μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει τόσο μέσα από τα στοιχεία απογραφών όσο και από τους διάφορους Ελληνικούς συλλόγους ανά την χώρα, σήμερα στην Σερβία ζουν  περισσότεροι από 15.000 Σέρβοι πολίτες  με Ελληνική εθνοτική καταγωγή (με Ελληνική εθνικότητα ως προς την καταγωγή τους σε 4ο βαθμό συγγένειας). Επιπλέον οι γάμοι μεταξύ των Σέρβων και των Ελλήνων που ζουν στην Σερβία είναι κάτι αρκετά κοινό.
Το πολιτικό κόμμα Ελλήνων Σερβιας,με την πολυτιμη υποστηριξη κατοικων Βελιγραδιου,καταφερε να νομιμοποιηθει και να συμμετασχει στις δημοτικές εκλογές. Αν μοιράζεστε το ιδιο οραμα και συμφωνειτε με το προγραμμα μας, ζητάμε ψήφο υποστήριξης από τον κύκλο σας στο Βελιγράδι, ψηφίζοντας μας στις 4 Μαρτίου. Στο ψηφοδελτιο η θεση μας ειναι η 21 
Η αναγνώριση μας και η υποστήριξη μας από την Ελληνική πολιτεία θα μας έδινε μεγάλη ώθηση.
Ευχαριστούμε θερμά

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΡΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου