Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

СРПСКО – ГРЧКО ПРИЈАТЕЉСТВО ОСНОВ БОЉЕ САРАДЊЕ

СРПСКО – ГРЧКО ПРИЈАТЕЉСТВО ОСНОВ БОЉЕ САРАДЊЕ


Грађанска странка Грка Србије излази на београдске изборе како би све своје потенцијале након уласкан у градски парламент ставила у службу унапређења живота Београђана


Зашто је основана Грађанска странка Грка Србије?


ГРАЂАНСКА СТРАНКА ГРКА СРБИЈЕ основана је у октобру 2015. Она је природни след у организовању грчке заједнице у Србији након обнављања рада удружења које је постојало још 1936. Корени удружења су у Краљевини Србији. Десет година пре странке основан је Национални савет грчке националне мањине у исто време када и сви значајнији савети националних заједница у Србији. Симболи чврсте везе наша два народа из ранијих периода су Рига од Фере, побратим Карађорђа, револуционаар у ослобађању од Турака и Елефтериос Венизелос, човек који је ушао у историју као први модерни политичар херој. На захтев неких западних сила да не пусти српску војску на Крф већ да их остави на голетима Албаније где би и нестали изговорио је историјско: “ГРЧКА ЈЕ СУВИШЕ МАЛА ЗЕМЉА ДА БИ УРАДИЛА ТАКО ВЕЛИКИ ЗЛОЧИН“. Сви знамо како је величанствену победу извојевала српска армија након Крфа. Симболи чврстих веза Грка и Срба постоје и данас. Вера Јефтимијадес Јобст освојила је највише појединачних медаља у историји српског и југословенског спорта, а капетан Маринос Рицудис је херој савременог доба који је одбио директно наређење да нападне Србију 1999 године, вратио свој бојни брод у луку и због тога преживео голготу. Две и по године затвора и изгон из грчке војске.
Како у имену странке мирите грађанско и национално ?
Одредница грађанска настала је из два разлога. Први је тај што су Грци који су насељавали ове крајеве углавном то радили као трговци, учитељи и наставници и самим тим ангажмане налазили у градским срединама где и дан данас живе њихови потомци који су наши чланови, а други је тај што у Србији постоје квалитетне идеје које се рађају у интелектуалним круговим грађанства, а остају мртво слово на папиру зато што ниједна странка или било која организација не препознааје њихов квалитет и не подржава их. Ми смо име наше странке почели речју „грађанска“ јер смо одлучили да заинтересујемо, позовемо и заступамо све урбане људе са квалитетним идејама и будемо им медијум у комуникацији са администрацијом града и државе. Наш први резутат такве сарадње је пројекта који смо назвали „БЛОКЧЕЈН УЛИЦА „ о чему више можете да прочитате на нашој веб презентацији.
Који је интерес Београђана да гласају за Вашу странку?


Ми смо мањинска странка и самим тим не желимо да се бавимо стварима које након избора остају празна обећања, а народ брзо заборави све. Ми делегирамо неколико конкретних пројеката у сегментима који могу да унапреде живот обичног грађанина данас и одмах и у конкретним областима, у туризму и економији, кроз повезивање градова и општина као и пар конкретних практичних решења, а тичу се саобраћаја и кућних љубимаца. Грађанска странка Грка залагаће се за субвенционисање одласка најуспешнијих средњошколаца завршних година у већ припремљене образовно рекреативне кампове у Грчкој. Инсистираћемо на истим таквим програмима и за наше суграђане сениоре. Представићемо Грцима у озбиљнијој мери српске туристичке потенцијале Београда, бања и планина. Повезаћемо мале привреднике из Београда и представити њихову активност у најмање 30-ак грчких градова. Утицаћемо на нашу и грчку администрацију да кроз билатералне споразуме реше сезонски рад и олакшају многима који током летњих месеци раде у Грчкој. Кроз културно уметничке аактивности промовисаћемо Београд широм Грчке и наравно организовати узвратне посете. Посебан акценат ставићемо на повезивње Универзитета у Београду и грчких Универзитета за шта већ имамо понуда.
Имамо решење за хронични проблем мотоциклиста у Београду. Префарбати комплетну лежећу сигнализацију храпавом бојом како бисмо смањили број саобраћајних несрећа двоточкаша, дозволити им кретање жутом траком, тако убрзати саобраћај, а смањити могућност несрећа. Градске паркове и зелене површине прилагодити кућним љубимцима по угледу на европске метрополе, али поставити камере и драстично кажњавати несавесне власнике.




Коме се заправо обраћате ?


Ми имамо наше бирачко тело. То су, поред наших чланова потомака Грка који деценијама живе, раде и стварају у Београду и сви Београђани заинтересовани за наш програм и циљеве које нудимо у овој кампањи. Наравно отворени смо и спремни да промовишемо и све потенцијлне идеје за које се заједно сложимо да представљају добра решења за наш град .


Шта очекујете на изборима 4. марта ?


Очекујемо минимум једног одборника у градској скупштини. Очекивање базирамо на основу гласања и реалних резултата остварених на изборима за Национални савет грчке националне мањине 2014. када смо убедљиво победили. Наравно уколико успемо да медијски представимо наш програм у пуној мери и капацитету и грађани Београда то прихвате мислим да нам ни два одборника нису далеко.
Шта после београдских избора ?
Ми нисмо странка за једнократну употребу, наш развојни пут је итекако мерљив и видљив. То што нисмо били у фокусу разних појединаца и група у друштвеном и политичком животу их не ослобађа одговорности за негативно коментарисање с обзиром на то да у 21. веку лако можете на Гуглу да видите историјат било које организације. С обзиром на то да ми сваком нашем пројекту приступамо крајње темељно и стратешки, београдски избори ће нам бити лансирна рампа за даље деловање. Наиме, ми се не бавимо великим пројектима и самим тим великим обећањима. Ми ћемо оно што смо обећали испунити у врло кратком периоду, а то ће нам дати крила да на следећим парламентарним изборима представимо исти такав програм за грађане целе Србије.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...