Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Sneg je prestao, ali sad nas tek čeka najgori deo

Sneg je padao punih 30 sati i sad kad je konačno stao, putari mogu da se pohvale da su glavne saobraćajnice skroz prohodne. Sporedne će tek da budu - mada, sudeći po najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, neće morati da se bore sa snegom, već sa ledom i ledenom kišom.

A to je mnogo zeznutija stvar. Vidite, da smo mi neka uređena država sa nekim lepo organizovanim gradskim službama, malo snega ne bi predstavljalo problem. Ali, pošto nismo, čak i najmanja vejavica dovodi do kolapsa - pa možete samo da zamislite šta će se desiti kad u četvrtak krene da pada ledena kiša, pojava koja objektivno predstavlja problem čak i u onim gradovima koji ne pribegavaju "ignoriši dok ne nestane" pristupu prilikom čišćenja ulica.
- Najavljen je dodatni pad temperature, posebno u četvrtak kada se predviđa -18 stepeni i ledena kiša u petak koja će stvarati pokoricu pri tlu, gde ni so, već samo rastvor može da deluje - upozorava gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš.
On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju na stanje na putevima i da prate i poštuju uputstva nadležnih.
Dakle, dragi vozači, a i vi pešaci, vodite posebnu pažnju o stanju na putevima, kad već putari to neće da rade.

Izvor: Noizz.rs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....