Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σερβίας


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από τις 9.30 το πρωί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξουν τοποθετήσεις θεσμικών παραγόντων από τις δύο χώρες,  ενώ για το απόγευμα θα γίνουν τα ραντεβού που έχουν οριστεί ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξετάσουν τις δυνατότητες για μεταξύ τους συνεργασία.
Στο Φόρουμ θα λάβουν μέρος περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη Σερβία, που ενδιαφέρονται τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 150 ελληνικές εταιρίες, οι οποίες θα παρακολουθήσουν το Φόρουμ και θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερες -Β2Β- συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σερβικών εταιριών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των ακινήτων, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, καθώς και των φαρμακευτικών προϊόντων.        
Στο Φόρουμ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιος για ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, καθώς και πρόεδροι επιμελητηρίων. Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Τσαρουχά, και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το Φόρουμ οργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, το «Enterprise Greece», τον οργανισμό που ασχολείται με την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και αναφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και το  Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Στον προγραμματισμό των τριών φορέων υπάρχει η οργάνωση ενός ανάλογου Φόρουμ τους επόμενους μήνες στην Αθήνα, ενώ το 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σερβίας θα πραγματοποιηθεί το 2019 στο Βελιγράδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες