Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Najgore i još gore obučene političarke na beogradskim izborima




Ljubica Krstić

Senior Editor

Podeli
156
Tweet

Izbori Foto: Aleksandar Dimitrijević / Noizz.rs

Glasanje je za neke žene u politici događaj koji iziskuje posebno sređivanje, posetu profesionalnom šminkeru, frizeru i manikiru pre osam časova ujutro, i potpuno novu garderobu. Za duge, to je jedna obična šetnja po kraju i ne mare mnogo što su fotografi na sve strane - koje su, inače, same obavestila gde će i u koliko sati glasati, baš da bi ih slikali. U svakom slučaju, da se danas održavaju izbori za najbolje obučenu ženu u politici, izgleda da bismo tu nagradu morali da uručimo nekoj stranoj političarki. Ali, hej, ako već Dodik može da glasa u Beogradu, zašto i nagradu ne bi mogla da dobije, na prmer, Melanija Tramp?

Da krenemo redom. Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović glasala je na biračkom mestu broj četiri OŠ "Bora Stanković" na Voždovcu, i to u izdanju koje vam jasno poručuje da je krenula na "Grand", pa slučajno zalutala na glasanje.
Toliko je loše da ćemo vam pokazati samo ovaj gornji deo i poštedeti vas ostatka slike.
Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović glasala je na biračkom mestu 35 u Mesnoj zajednici "Dedinje". Pored toga što je na glasanje sa sobom povela i psa Sunčicu, Mihajlović je, zgleda, gledala neku pogrešnu vremensku prognozu, pa se obukla (i obula) kao da nam cvetaju ruže - hoću reći, kao da je proleće.
Mokasine, lagana jaknica, profi šminka - sve je na mestu za jednu šetnjicu krajem i spontano poziranje fotografima.
Foto: Mileta Mirčetić / Tanjug
Direktorka Beogradskog festivala igre i peta generacija Beograđana Aja Jung je došla u simpatičnom ljubičastom kaputiću, koji se savršeno slaže sa simpatičnim metroom kojim se i dovezla do izbornog mesta.
Foto: Sava Radovanović / Tanjug
Irena Vujović nas je, s druge strane, prijatno iznenadfla svedenim kaputom krem boje - izgleda da su dani tigrastog dezena ostali iza nje. Iako je glasala malo posle osam sati ujutro, imala je savršeno isfeniranu kosu i šminku za 10.
Foto: Aleksandar Dimitrijević / Noizz.rs
Razočaranje dana je definitivno činjenica da (još uvek) nismo videli šta je Dragica Nikolić obukla za glasanje - jer je to ipak posebna vrsta poslastice. Međutim, ništa manje razočaranje nije priredila ni premijerka Brnabić, koja je na glasanje krenula k'o da ide na pijacu da kupi pola kilograma sira i malo krompira za ručak.
Ana Brnabić Foto: Aleksandar Dimitrijević / Noizz.rs
Šteta, od najmoćnije žene u državi, koja ujedno i predstavlja Srbiju u svetu, svakako očekujemo malo više truda. Makar da se, šta znam, očešllja...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

  Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе...