Posle izbora nas očekuje velika promena - vremena

Podeli
10
Tweet

Hladno vreme Foto: Oliver Bunić / Noizz.rs

Dobar dan poštovani čitaoci, pratite još jednu vremensku progNOIZZu. Vremena su svakako teška, ali možda vam osmeh na lice vrati izveštaj RHMZ-a za sledeću nedelju. Simbolično ćemo moći da kažemo kako posle izbora dolaze lepši dani, jer stvarno je tako.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti toplije, uz intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama. Konačno možete da prodate kuću na selu uz oglas: "Prodajem kuću na klizištu, uskoro u centru."
Meteorolog kompanije "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić za Blic kaže da je ledeni talas prošao i da Srbiju naredne nedelje očekuje toplije vreme, ali s čestim padavinama, zbog čega treba pratiti situaciju na rekama.
- Ulazimo u dosta topliji period, ali česte kiše i ukoliko dođe do naglog topljenja snega, mogu biti novi problem za Srbiju. Treba biti oprezan kad su reke u pitanju i pratiti situaciju - rekao je Đurić.
Vremenska prognoza Foto: Weather2Umbrella printscreen / Screenshot
Hvala Đorđe, a sada sport... Šalim se, i dalje smo kod vremena. Studio?
U ponedeljak ujutru biće slabog i umerenog mraza. Tokom većeg dela dana biće suvo sa sunčanim periodima, a uveče novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti južne i zapadne predele Srbije. Od utorka do četvrtka doći će do česte pojave kiše, na visokim planinama sneg, a zatim uglavnom suvo. U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama vetrovito.
Ako pažljivo pročitate ponovo pasus iznad, shvatićete da su došla takva vremena da se ni prognozi ne može ugoditi. Čas kiša čas sunce, odluči se već jednom.

Što se tiče temperatura, one su u porastu u odnosu na vikend koji prolazi, pa se za ponedeljak očekuje od 3 stepena na severu do 10 na jugu, a u utorak nam sledi prave prolećne temperature, od 8 do 16 stepeni. Izuzetak je istočni deo Srbije gde će biti hladnije, a temperatura će se kretati oko nule. Ne daj se istok!

Najslađe naravno na kraju - za sledeći vikend temperatura će dostići čak 20 podeljak. Je l' i vama dosta teških jakni natopljenih kišom? I mokrih cipela u kojima hodate kao da nosite betonske blokove?

Hajde svi zajedno konačno da se složimo i utičemo na čitavo okruženje. Danas je taj dana kada se sve menja. Ne, ne mislim na izbore jer, za razliku od političara - progNOIZZa nikad ne laže.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

η Άννα Πρέλεβιτς μάς ξεναγεί στις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.