Τρίτη 8 Μαΐου 2018

η Άννα Πρέλεβιτς μάς ξεναγεί στις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 της Euroleague έχει αρχίσει! Τον Μάιο, η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπήσει δυνατά στο Βελιγράδι και η Άννα Πρέλεβιτς μάς ξεναγεί στις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.
Το www.18-24.gr το μεγαλύτερο on line σύστημα κρατήσεων έχει πρωτοτυπήσει και φέτος, καθώς είναι η μοναδική εταιρεία τουρισμού η οποία διοργανώνει «μικτές» εκδρομές τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. Απευθύνεται σε όλους, όποια κι αν είναι η ομάδα τους, σε όποιο target group και αν ανήκουν. Και αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε διοργανώνει ποτέ «οπαδικές» εκδρομές, αλλά στοχεύει σ’ αυτούς που έχουν την κουλτούρα του Ευρωπαίου φιλάθλου. Με τον τρόπο αυτό ο καθένας έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το κορυφαίο αθλητικό event με μια υπέροχη εκδρομή είτε επιλέξει να ταξιδέψει με την παρέα του, είτε να αποδράσει για λίγο με τη σύντροφο του.
Τι πρέπει όμως να γνωρίζει όποιος επισκέπτεται τη «Λευκή Πόλη» των Βαλκανίων;
Η Νικολέτα Kανάκη, απο το 18-24 TRAVEL, συνάντησε τη μοναδική Ελληνίδα που γνωρίζει καλύτερα από όλους την πρωτεύουσα της Σερβίας. Η όμορφη και πολυτάλαντη Άννα Πρέλεβιτς αποκάλυψε όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για να περάσει αξέχαστα όταν βρεθεί στο Βελιγράδι!
Γιατί μια γυναίκα αξίζει να ταξιδέψει στο Βελιγράδι αυτή τη χρονική περίοδο και να παρακολουθήσει από κοντά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός;
Γιατί μπορεί να συνδυάσει αθλητισμό και τουρισμό! Φέτος, το γήπεδο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το Final 4 είναι φανταστικό, με 20.000 θέσεις και δημιουργείται μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.
Το Βελιγράδι είναι μία πανέμορφη πόλη που βρίσκεται πάνω σε δύο μεγάλα ποτάμια, είναι το κέντρο των Βαλκανίων, έχει κουλτούρα από την Ανατολή και τη Δύση, το φαγητό είναι υπέροχο η διασκέδαση ατελείωτη και είναι η πρωτεύουσα μίας χώρας που αγαπάει πολύ το μπάσκετ.
Έχει όλο το πακέτο για να περάσει καλά μια γυναίκα είτε συνδυάσει είτε όχι την εκδρομή της με το αθλητικό γεγονός.
Και στα time out των αγώνων… αν σου ζητούσα να μας ξεναγήσεις στο Βελιγράδι, ποια είναι τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί;
Το Βελιγράδι είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια που προσφέρει στον τουρίστα τα πάντα.: ιστορικά κτίρια, αξιοθέατα, πολιτισμό, έντονη νυχτερινή ζωή, shopping και καλό φαγητό. Δύσκολο να διαλέξει κάνεις τι να πρωτοδεί, αλλά με ένα ωραίο περίπατο μπορεί να ανακαλύψει πολλούς θησαυρούς της πόλης.
Ξεκινάω φυσικά από το καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα που είναι μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο. Βρίσκεται στο λόφο Vracar και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας, ενός σημαντικού σταθμού στη μεσαιωνική Σερβία.
Κατεβαίνοντας από το ναό ερχόμαστε στην πλατεία Slavia, όπου συναντάμε το Muscal Fontain, που μοιάζει πολύ με αυτά του Ντουμπάι. Με το ρυθμό της μουσικής, το νερό αλλάζει χρώματα και σχήματα. Πέντε λεπτά από εκεί αρχίζει και ο διάσημος εμπορικός δρόμος Knez Mihailova, ο οποίος είναι γεμάτος με gallery, πολυκαταστήματα και νεοκλασικά κτίρια. Εκεί βρίσκεται η εθνική πινακοθήκη και το εθνικό θέατρο που έχει καθημερινά εξαιρετικές παραστάσεις. Στο τέλος του δρόμου βρίσκεται το φρούριο Kalemegdan (χτισμένο στην συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα) και ο Πύργος Nebojsa που ήτανε φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου.
Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι ο ζωολογικός κήπος του Βελιγραδίου! Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την Knez Mihailova) και είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.
Τέλος, για αυτούς που λατρεύουν το νερό, τους προτείνω να μη χάσουν την ευκαιρία να κάνουν μια κρουαζιέρα στο Δούναβη.
Είναι γνωστό ότι τα ταξίδια ανοίγουν την όρεξη, το ίδιο και οι όμορφες βόλτες που μόλις μας περιέγραψες! Όταν έρθει η ώρα για φαγητό, σε ποια μέρη αξίζει να κάνει κάποιος μια στάση και ποιες είναι οι παραδοσιακές νοστιμιές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει;
Το αγαπημένο μου μαγαζί είναι το «Manufactura» που βρίσκεται στην Knez Mihailova, το κέντρο της πόλης. Έχει καταπληκτικό φαγητό, πολύ καλές τιμές και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οπωσδήποτε, όταν πάει κάποιος στο Βελιγράδι, πρέπει να δοκιμάσει «chevape» που είναι σαν να λέμε σουτζουκάκια, «pljeskavica» το σέρβικο χάμπουργκερ, «kaimak» το σερβικό τυρί, «gibanica» που είναι η σέρβικη τυρόπιτα και το «aivar» που είναι σαν να λέμε μελιτζανοσαλάτα, αλλά από πιπεριές! Αυτά είναι αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα που σίγουρα θα αρέσουν σε όλους!
Ένα από τα πιο γνωστά club restaurant που σας προτείνω είναι το «Casina».
Εκτός από την πλούσια ιστορία και την ομορφιά του, το Βελιγράδι φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή του. Είμαι σίγουρη πως την γνωρίζεις καλά! Ποια μέρη λοιπόν προτείνεις για μια γερή δόση διασκέδασης σε όποιον θέλει να παρασυρθεί στους ρυθμούς μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ;
Η πόλη φημίζεται για τα «splav», τα οποία είναι τα club που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο ποτάμι, οπότε είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τα καλύτερα splav που αξίζει κάποιος τα επισκεφτεί κατά τη γνώμη μου είναι το Sipaj, ne pitaj, το Ona a ne neka druga, το Druga kuća, το Blaywatch και το River.
Άλλο ένα πολύ γνωστό μέρος για διασκέδαση που πηγαίνω κάθε φορά που βρίσκομαι στο Βελιγράδι είναι η Beton Hala. Πρόκειται για ένα δρόμο παραλιακό, που έχει πολλά μαγαζιά στη σειρά, μπαράκια, εστιατόρια, καφετέριες με πολύ ωραία θέα. Εγώ επιλέγω τα μαγαζιά «Toro» και «Frida», αλλά είναι όλα τέλεια! Ακριβώς απέναντι από τη Beton Hala βρίσκονται πάρα πολλά splav και φαίνεται και το νέο Βελιγράδι.
Ένα ακόμη μέρος που σας προτείνω για διασκέδαση μέχρι το πρωί είναι και το «Monks Bar»! Μένει ανοιχτό όλο το βράδυ και το επιλέγουν για διασκέδαση πάρα πολλοί γνωστοί ηθοποιοί!
Το Βελιγράδι κάθε χρόνο βρίσκεται στην λίστα με τις TOP-10 πόλεις της Ευρώπης για διασκέδαση, επομένως, όπου και αν πας, ειδικά την περίοδο του Final Four που καλοκαιριάζει, θα είναι τέλεια.
Οι περισσότεροι και ειδικά οι γυναίκες, όταν επισκέπτονται έναν προορισμό, συνηθίζουν να αγοράζουν ένα αναμνηστικό για να κρατήσουν με τον τρόπο αυτό ζωντανές τις αναμνήσεις από το ταξίδι τους. Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος για να βάλει στις αποσκευές του φεύγοντας από το Βελιγράδι;
Εάν θέλει κανείς να αγοράσει κάτι, μπορεί να επιλέξει κάποιο βιβλίο της πόλης. Το καλύτερο είναι το «Belgrade, the eternal city» του Aleksandar Diklic.
Προσωπικά, κάθε φορά που πηγαίνω στο Βελιγράδι αγοράζω από την Knez Mihailova βραχιολάκια και άλλα κοσμήματα που πουλάνε στο δρόμο. Είναι κάτι που έκανα από μικρή και συνεχίζω να το κάνω όχι μόνο στο Βελιγράδι, αλλά σε κάθε χώρα που επισκέπτομαι!
Οι συμμετοχές στην πλατφόρμα του 18-24 για το Βελιγράδι έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όλα δείχνουν οτι το Final 4 φέτος θα έχει ελληνικό χρώμα ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου