Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Βαλκάνιοι κομάντος στην άσκηση «Salamis Storm 2018»

ίναι οι καλύτεροι. Η αιχμή του δόρατος όλων των στρατών, εκπαιδευμένοι άρτια και πάντα προετοιμασμένοι να επιχειρήσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες, όποτε οι ανάγκες το απαιτούν, αντιμετωπίζοντας οποιονδήποτε εχθρό. 

Είναι οι πρώτοι που θα ριχτούν στη μάχη, ενώ ο κρίσιμος ρόλος τους να μπορεί να καθορίσει ακόμα και την έκβαση ενός ολόκληρου πολέμου. Είναι ικανοί να επιχειρήσουν σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει.

«Παραδοσιακά» θέατρα επιχειρήσεων ή πεδία ασύμμετρων και υβριδικών απειλών, όπως αυτές διαμορφώνονται στις σύγχρονες συνθήκες πολέμου, αποτελούν την «έδρα» τους, και η δια βίου εκπαίδευση και οι σκληρές ασκήσεις την καθημερινότητά τους.

Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις. Και στο πλαίσιο της Διακλαδικής Άσκησης «SALAMIS STORM 2018» επιχείρησαν από κοινού αυτές της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο. 

Πρόκειται για μια «βαλκανική συμμαχία» που θεσπίστηκε για πρώτη φορά υπό ελληνική πρωτοβουλία, με έντονο γεωστρατηγικό συμβολισμό και όχι μόνο, δεδομένων και των ενεργειακών συμφωνιών που αναμένονται το επόμενο διάστημα, απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την «ειρήνη και τη σταθερότητα», μιας ούτως ή άλλως ταραγμένης στο παρελθόν περιοχής.









Η άσκηση διεξήχθη από τις 31 Μαΐου και ολοκληρώθηκε σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Οι κομάντος των τεσσάρων χωρών κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε μια σειρά σεναρίων που περιλάμβαναν επιχειρήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, όπως η απόβαση και απελευθέρωση ομήρων σε αεροδρόμιο που κατέλαβε ο εχθρός, διάσωση πιλότου από τη θάλασσα και «ρεσάλτο» σε ύποπτο πλοίο. 

Και όλα αυτά, στα νερά απέναντι από τη Σαλαμίνα, όπου διεξήχθη η ναυμαχία που καθόρισε την ιστορία του δυτικού κόσμου, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες. 


Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση
:









































Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, 00:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....