Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου για τη συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα

Έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου για τη συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα
Ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος, απηύθυνε έκκληση προς το σερβικό λαό για τη συγκέντρωση χρηματικής και υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Αττική.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό Πατριαρχείο, εκφράζεται η βαθιά θλίψη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα θύματα των πυρκαγιών και καλούνται όλοι να συνεισφέρουν, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, για την αποκατάσταση των ζημιών. «Αποτελεί χριστιανικό καθήκον να μοιραζόμαστε την δυστυχία και τον πόνο του πλησίον μας, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα του ομόθρησκου, αδελφικού ελληνικού λαού, που πάντοτε έσπευδε να μας βοηθήσει και ειδικά την δεκαετία του ΄90, τον περασμένο αιώνα, αλλά και αργότερα. Σας καλώ, άπαντες, να συλλέξετε χρηματική και υλική βοήθεια για τους πληγέντες απ αυτήν την καταστροφή. Πνευματικά μας τέκνα, σας καλούμε, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σας, να οργανώσετε στις ενορίες και τις εκκλησιαστικές επαρχίες τη συλλογή βοήθειας την οποία, στην συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος της σερβικής Εκκλησίας θα παραδώσει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών» αναφέρεται στο μήνυμα του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απηύθυνε επίσης έκκληση προς τις κατασκευαστικές σερβικές επιχειρήσεις, να προσφέρουν οικοδομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων, από την πυρκαγιά, κατοικιών, στην Αττική. «Είμεθα πεπεισμένοι ότι εμείς, οι ορθόδοξοι Σέρβοι, ένα έθνος που γνωρίζει από δεινά, θα κατανοήσει τον πόνο των αδερφών μας και θα επιδείξει έλεος και ευχαριστία για την παροχή έγκαιρης βοήθειας που σημαίνει πολλά για όσους την έχουν ανάγκη» καταλήγει ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος στο μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...