Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κοσσυφοπέδιο: Αμερικανοί εκπαιδεύουν Αλβανούς για έλεγχο των σερβικών περιοχών

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018




Αύγουστος 6, 2018. 14:09

Η σερβική εφημερίδα ‘Novosti’ γράφει ότι Αμερικανοί στρατιώτες της KFORεκπαιδεύουν Αλβανούς εδώ και εβδομάδες στον  ορεινό οικισμό Μπαϊγκόρα του δήμου Μιτρόβιτσα.
Η Πρίστινα αγόρασε  από τις ΗΠΑ 27 ‘Hummer’ και έλαβε ως δώρα άλλα 24.



«Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου εντείνουν τις ασκήσεις με τους Αμερικανούς  σε μια επιχείρηση που φέρει την ονομασία «Σπάτα ε άρτε» (‘Σπαθί του χρυσού’), την οποία οι κύκλοι ασφαλείας της Σερβίας ερμηνεύουν ως το τελικό στάδιο εισόδου τους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να ‘στρογγυλοποιήσουν’ την εξουσία τους», ισχυρίζεται η Νόβοστι.


Σύμφωνα με τις σερβικές πληροφορίες, οι Αμερικανοί στρατιώτες της KFOR εδώ και εβδομάδες εκπαιδεύουν μέλη της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου- FSK,  για να προχωρήσουν στην ίδρυση Στρατού Κοσσυφοπεδίου.


Η εκπαίδευση γίνεται ανά εκατό μέλη της  FSK, στην περιοχή Μπαϊγκόρα, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των εκπαιδευθέντων  μέχρι σήμερα.


Αν και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, επισημαίνει ότι η μετατροπή του FSK σε Στρατό Κοσσυφοπεδίου χρειάζονται συνταγματικές αλλαγές και περιεκτικό διάλογο με όλες τις κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου, εντούτοις οι Αμερικανοί με τις δραστηριότητες τους δείχνουν ότι στόχος τους είναι η δημιουργία στρατού στο Κόσοβο.


Όπως σημειώνεται, η μαζική μετακίνηση των δυνάμεων της ‘KFOR’ από το νότιο τμήμα στο βόρειο του Κοσσυφοπεδίου, το Σάββατο το πρωί, έχει προκαλέσει ανησυχίες στο σερβικό στρατό που έχει αυξήσει την ετοιμότητά του σε όλη την επικράτεια της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες