Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ιταλός Στρατηγός Φάμπιο Μίνι: Η Σερβία δεν βομβαρδίσθηκε από το ΝΑΤΟ, αλλά από τους Αμερικανούς


Ο πρώην διοικητής της KFOR, Ιταλός στρατηγός ΦάμπιοΜίνι, δήλωσε ότι η Σερβία δεν βομβαρδίσθηκε από το ΝΑΤΟ, αλλά από τους Αμερικάνους. 

Ο πρώην διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2003, δήλωσε στη σερβική εφημερίδα «Novosti» ότι η Σερβία βομβαρδίσθηκε από πρωτοβουλία  των ΗΠΑ και η βορειοατλαντική συμμαχία είχε τεθεί στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την υλοποίηση του σχεδίου της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
 
 «Η Σερβία πρέπει πάντα να έχει υπόψη της ότι το ΝΑΤΟ δεν βομβάρδισε  με απόφασή του, αλλά ο βομβαρδισμός έγινε με πρωτοβουλία των Αμερικανών.  Η πρωτοβουλία για το ξεκίνημα των βομβαρδισμών του 1999 έγινε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αποσπασθεί η περιφέρεια του Κοσσόβου», δήλωσε ο γενικός ταξίαρχος Μίνι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ‘Novosti’.
 
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προγραμματίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου από την εποχή του Μπιλ Κλίντον”, δήλωσε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά που βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους και στόχους της σερβικής αστυνομίας δεν απογειώθηκαν από τη νατοϊκή στρατιωτική βάση του Αβιάνο, αλλά από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Αβιάνο.
Ο στρατηγός Μίνι δήλωσε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η Σερβία δεν θα δεχθεί να γίνει ποτέ μέλος αυτής της συμμαχίας.
 
«Είμαι πεπεισμένος σε αυτό», είπε, «γιατί η Σερβία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, γιατί όταν μπαίνεις στο ΝΑΤΟ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι η Σερβία το θέλει αυτό», είπε ο Ιταλός στρατηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες