Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση Βασιλακόπουλου με τον Πρέσβη της Σερβίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 15:24

Συνάντηση Βασιλακόπουλου με τον Πρέσβη της Σερβίας
0
Μια εθιμοτυπική, αλλά ιδιαίτερα θερμή, συνάντηση είχαν σήμερα (5/9), στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Ο επικεφαλής των Σέρβων διπλωματών στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πρεσβείας Νεμάνια Ντίκοβιτς, πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στην ΕΟΚ, στο πλαίσιο των στενών δεσμών φιλίας των δύο λαών, αλλά και της μεγάλης αγάπης αμφότερων για το άθλημα του μπάσκετ. 

«Μπορώ να πω ότι μοιάζουμε και λίγο οι Σέρβοι με τους Κρητικούς, αφού έχουμε δείξει κατά κάποιο τρόπο... ανυπάκουοι και με ροπή προς τις επαναστάσεις», είπε ανάμεσα σε άλλα ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα μιλώντας στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενόψει της αναμέτρησης Ελλάδας-Σερβίας στο Ηράκλειο (13/9) για την 1η αγωνιστική του δεύτερου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αναλυτικά, ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγεβιτς σχολίασε: «Νιώθω μεγάλη τιμή για την επίσκεψή μου στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την ιδιαίτερη φιλοξενία που μας επιφύλαξε. Το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δημοφιλές στην Σερβία, όπως είναι και το σέρβικο στην Ελλάδα. Χαίρομαι πάντα όταν πρόκειται να δώσουν οι Εθνικές ομάδες αγώνα, τελευταία φορά εγώ τις είχα παρακολουθήσει σε τουρνουά "Ακρόπολις" στο ΟΑΚΑ. Ανυπομονώ για τον αγώνα της Κρήτης, είμαι βέβαιος ότι στο Ηράκλειο θα υπάρχει καταπληκτική ατμόσφαιρα, μπορώ να πω ότι μοιάζουμε και λίγο οι Σέρβοι με τους Κρητικούς, αφού έχουμε δείξει κατά κάποιο τρόπο... ανυπάκουοι και με ροπή προς τις επαναστάσεις. Είμαι, βέβαιος ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, θα νικήσει ο καλύτερος και... θα προκριθούμε και οι δύο στην Κίνα για το Παγκόσμιο κύπελλο». 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αφού ξενάγησε τους καλεσμένους του στον χώρο των τροπαίων με... ιδιαίτερη στάση στο Κύπελλο που κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας το 2005 στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου και με τον πρέσβη της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς να θυμάται ότι ήταν παρών στον τελικό, με πουκάμισο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τη σύζυγό του να εντυπωσιάζεται από την ατμόσφαιρα υπέρ της Ελλάδας, είπε: «Ανέκαθεν υπήρχαν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και ουσιαστικής συνεργασίας σε θέματα σχετικά με το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δέχτηκα με χαρά την επίσκεψη του κύριου πρέσβη, συζητήσαμε σε εγκάρδιο κλίμα και συμφωνήσαμε ότι οι δύο Εθνικές θα είναι παρούσες στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, στα γήπεδα της Κίνας το καλοκαίρι του 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου