Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Γερμανός ΥΠΕΞ: Σωστή και υπεύθυνη πράξη οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Σύμφωνα με τις αρχές της Σερβίας, περίπου 2.500 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 12.500 τραυματίστηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.
Τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999, υπερασπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δηλώνοντας ότι ήταν μια σωστή κίνηση.
Το 1999, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε επιχείρηση με πολεμικά του αεροσκάφη με την κωδική ονομασία Operation Allied Force στα εδάφη της τότε Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα ότι θα σταματούσε τις δολοφονίες Αλβανών στο Κόσοβο.
Η επιχείρηση έγινε μετά από το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων με Αλβανούς του Κοσόβου που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία της περιοχής.
Σύμφωνα με τη Σερβία, τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12.500 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των νατοϊκών βομβαρδισμών, που ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών και ολοκληρώθηκαν στις 10 Ιουνίου του ίδιου έτους.
Για 78 μέρες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σφυροκοπούσαν τη Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να γίνουν τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της και να μολυνθεί το υπέδαφος της περιοχής με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες