Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ


Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ
0
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας, Ντράγκαν Στεβάνοβιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της P&O Port Dubai Ράντο Αντόλοβιτς, η σύμβαση ιδιωτικοποίησης του λιμένα του Νόβισαντ, με την οποία η P&O Ports Dubai, μέλος του ομίλου DP World με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθίσταται νέος ιδιοκτήτης του λιμένα.
Η P&O Port Dubai θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα καταστήσουν τη Σερβία έναν πολυτροπικό κόμβο μεταφορών.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά, ύψους 7,99 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στα Βαλκάνια.
Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ότι το εργατικό δυναμικό που απασχολούνταν στον λιμένα του Νόβισαντ, περίπου 150 άτομα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας.
Η DP World έχει παρουσία σε 41 χώρες, εργατικό δυναμικό άνω των 35.000 ατόμων και ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκτομμύρια δολάρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

ΥΠΕΘΑ: Στη Σερβία ο Αποστολάκης για τη μέρα της νίκης