Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ


Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ
0
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας, Ντράγκαν Στεβάνοβιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της P&O Port Dubai Ράντο Αντόλοβιτς, η σύμβαση ιδιωτικοποίησης του λιμένα του Νόβισαντ, με την οποία η P&O Ports Dubai, μέλος του ομίλου DP World με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθίσταται νέος ιδιοκτήτης του λιμένα.
Η P&O Port Dubai θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα καταστήσουν τη Σερβία έναν πολυτροπικό κόμβο μεταφορών.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά, ύψους 7,99 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στα Βαλκάνια.
Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ότι το εργατικό δυναμικό που απασχολούνταν στον λιμένα του Νόβισαντ, περίπου 150 άτομα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας.
Η DP World έχει παρουσία σε 41 χώρες, εργατικό δυναμικό άνω των 35.000 ατόμων και ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκτομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποθέματα χρυσού περίπου 20 τόνων ανακαλύφθηκαν μεταξύ Σερβίας- Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας

  Αύγουστος 14, 2020. 19:12 Η καναδική ερευνητική εταιρεία «Medgold Resources» ανέφερε ότι στη νότια Σερβία, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδον...