Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

KRAJ VLASTI CIPRASA I SIRIZE Izbori Grčka: Velika pobeda Micotakisa i Nove demokratije

Konzervativna Nova demokratija pobedila je na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, porazivši vladajuću Sirizu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pokazuju preliminarni rezultati.
Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je rezultate na osnovu 45 odsto prebrojanih glasova, prema kojima je Nova demokratija osvojila 39,74 odsto, što je 158 mesta u parlamentu, prenosi Rojters.
Siriza je osvojila 31,44 odsto glasova, odnosno 86 mesta u parlamentu.


Nakon prvih preliminarnih rezultata na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, gde opoziciona Nova demokratija beleži ubedljivo vođstvo ispred vladajuće Sirize, izvori iz ND komentarišu da je reč o istorijskoj pobedi, prenosi grčka agencija ANA-MPA.
"Ovo je istorijska pobeda Nove demokratije koja se pripisuje Kirijakosu Micotakisu. Ako se potvrde preliminarni rezultati, Nova demokratija danas je dostigla jednu od najvećih pobeda od 1974. godine. Podsećamo vas da je slično vođstvo poslednji put zabeleženo 1981. godine i ovo pokazuje da građani žele da izađu iz krize i povrate osećaj normalnostu u našoj zemlji", navode izvori stranke.
Takođe iz Nove demokratije dodaju da je rezultati odraz neodobravanja politike koju je vodila Siriza.
"Grci su glasali za svoje živote i izabrali su program Nove demokratije kako bi povećali svoj životni standard, uživali u smanjenju poreza, dobili nova i bolja radna mesta i osigurali bezbednost za sve", objašnjavaju neimenovani izvori Nove demokratije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου