Αμερικανική μελέτη αποδεικνύει ότι το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικά η κορωνέικη ποικιλία είναι το κορυφαίο στον κόσμο ως προς τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Γεωργίας στην Καλιφόρνια με τη συμμετοχή εννέα υγιών ανδρών, έδειξε ότι το ελληνικό λάδι περιέχει θεραπευτικές ουσίες που υπάρχουν σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις ή και καθόλου στα ισπανικά και ιταλικά λάδια.
Κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Γεωργίας στην Καλιφόρνια με τη συμμετοχή εννέα υγιών ανδρών, έδειξε ότι το ελληνικό λάδι περιέχει θεραπευτικές ουσίες που υπάρχουν σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις ή και καθόλου στα ισπανικά και ιταλικά λάδια.
Ειδικά η ουσία ελαιοκανθάλη, η οποία αφήνει ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό και λανθασμένα θεωρείται ως ένδειξη υψηλής οξύτητας θεωρείται πολύ ευεργετική για τον οργανισμό.
Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα περιέχουν ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών, που διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία.
Οι εν λόγω χημικές ενώσεις παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που δύνανται να μας προστατέψουν από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Μία εξ αυτών, η ελαιοκανθάλη, αναστέλλει το ίδιο ένζυμο όπως ακριβώς κάνει η ασπιρίνη μέσω της ιβουπροφένης, αλλά και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Οι επιστήμονες θεωρούσαν την ελαιοκανθάλη φυσικό αντιφλεγμονώδες, βασιζόμενοι όμως μόνο στον δοκιμαστικό σωλήνα. Με τη μελέτη που έγινε για πρώτη φορά σε ανθρώπους, η επιστημονική έρευνα προχωρά παρακάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου