Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία του κράτους και δεν μας ενημέρωσε κανείς;

Πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία του κράτους και δεν μας ενημέρωσε κανείς;
4-1-16
Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).

Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.
Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθειστές για παράδειγμα.
Με εκτίμηση
Γιώτα Χουλιάρα
Δημοσιογράφος



To 2014 , η ελληνική Βουλή αποφάσισε να αναγνωρίσει ως θρησκευτικές οντότητες ιδιωτικού δικαίου, όλες τις θρησκείες
Υπάρχει και η Σύμβαση «περί Ανταλλαγής των ελληνικών και Τούρκικων πληθυσμών».
Στην σύμβαση της 2ας Ιουλίου 1881 (άρθρο 8 παρ.2) αναγνωρίστηκε ρητά η ελευθερία του θρησκεύματος και της λατρείας στους μουσουλμάνους.
Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ρυθμίζεται σε πολλά διεθνή κείμενα.
και άλλα πολλά. Όμως όλα αυτά φαίνεται πως, ουσιαστικά «καταργούν» το άρθρο 3 παράγραφος 1 του Συντάγματος; Και αν το καταργούν, τότε γιατί δεν γράφει «Θρήσκευμα: Ανεξιθρησκεία»; Αν δεν το καταργούν, τότε, για ποιό λόγο δεν αναφέρεται μόνο στο «κυρίαρχο»: Για ποιό λόγο γίνεται διάκριση και αναφορά μόνο σε δύο θρησκεύματα και όχι σε όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες, αφού κάποια από τα προαναφερθέντα, περί θρησκειών, ισχύουν για όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

APOKALIPSA u bankama: 200.000 ljudi ostaje bez posla

Ne treba da nas čudi smanjenje broja zaposlenih u banci, s obzirom na to koliko se transakcija već obavlja bez fizičkog odlaska u banku. Mo...