Rezultati istraživanja nemačkog instituta “Fraunhofer” pokazali su da ukus hrane u avionu nema veze sa njenim kvalitetom već sa nepcima putnika. Naime, prvo što na više od deset hiljada metara nadmorske visine nestaje je osećaj ukusa, pa bez obzira na to koju hranu jedete u avionu, ona će poprilično biti bezukusna. Osim toga, tokom leta smanjuje se i percepcija putnika za ukuse slatkog i slanog za trideset odsto, a smanjena vlažnost vazduha u kabini isušuje nos i otupljuje senzore za miris koji su bitni za čulo ukusa.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Tουριστικά γραφεία από τη Σερβία σε fam trip σε Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Λιμένι, και Γιάλοβα
Με στόχο τη γνωριμία της σερβικής αγοράς με την Πελοπόννησο, που αποτελεί σχετικά άγνωστο προορισμό για τους ταξιδιώτες από τη γειτονική ...
-
E moj matori! Satovi su stali jutros. Vreme se po tankoj kazaljci prelilo. Prošlost mi nju nabila pod nos. Slabo se šta promenilo. A...
-
Amfitetar je prostor na otvorenom okružen ovalnom zonom koja se postepeno uzdiže. Glavna namena im je bila smeštanje publike koja se okupl...
-
Postaviti ovakvo pitanje za nekog istinskog humanistu, deluje kao neslana šala. Zašto bi neko želeo da ljudi širom sveta umiru, a da im ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου