Posle mesa s roštilja sertifikat je dobio i drugi proizvod sa područja Leskovca i juga Srbije - leskovački domaći ajvar.
U RPK Leskovac planiraju da za leskovački ajvar pribave i Lisabonski sertifikat, koji će omogućiti izvoz tog proizvoda u Evropsku uniju.
Novi brend "leskovački ajvar" |
"Ovo je drugi proizvod sa područja Leskovca i juga Srbije koji dobija sertifikaciju, što znači da Leskovac ima velike razvojne šanse kada je u pitanju proizvodnja hrane", rekao je predsednik RPK Leskovac Goran Jović.
url=http://www.smedia.rs/biznis/detalji.php?id=24387 |
Sertifikacija leskovačkog domaćeg ajvara trajala je tri i po godine, prema rečima predsednika Saveza zemljoradničkih zadruga Jablaničkog i Pčinjskog okruga Milorada Stajkovića, četiri puta kraće od sertifikacije futoškog kupusa.
Leskovac: Štede opremu, a radnici ginu |
Ideja RPK Leskovac je, kako se navodi, da još neki proizvodi s ovog područja, koji su autentični i tradicionalni pređu isti put kao leskvački ajvar - od ideje preko zaštite i sertifikacije do evropske trpeze.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου