LEDENE KOCKE
Savršeni slatkiš za letnje vrućine.
Sastojci:
6 jaja
6+9 kašika +1 čaša šećera
6+9 kašika brašna
3 kašike kakaa(može i manje,zavisno od ukusa)
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
½ l mleka
250 g putera ili margarina
250 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
3-4 rebra čokolade i čaša vode
Priprema:
Dobro umutiti 6 jaja sa 6 kašika šećera,dodati 6 kašika brašna, 3 kašike kakaa,3 kašike ulja i 1 prašak za pecivo,sve sipati u veći pleh i peći na 200 stepeni (čačkalicom proveriti kada je pečeno).
Kada se kora ohladi, preliti je vrelim sirupom napravljenim od dve čaše šećera i 1 litar vode kuvanom 5 minuta.
Za fil : Skuvati ½ l mleka ,pa ga dalje grejati na pari(ili u loncu sa vodom za kuvanje mleka), dodati devet kašika šećera i devet kašika brašna, zatim ovu masu ohladiti i pomešati sa posebno umućenih 250 g putera ili margarina, 250 g šećera u prahu i 1 vailin šećerom.
Fil sipati preko pečene i ohlađene kore, a preko fila sipati topao preliv od 3-4 rebra čokolade sa komadićima putera ili margarina. Kad se ohladi staviti u frižider i služiti hladno.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου