Pljeskavica
Preteča hamburgera. Glavni grad pljeskavice je Leskovac
Potrebno za 4 porcije
600 g mlevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine), 2 šnite belog hleba, 1 glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 feferona, 1 dcl vode, so i biber po ukusu, mleka da se natopi hleb.Priprema:
Hleb natopiti mlekom da omekša, skinuti mu koricu, ocediti malo i dodati u meso. Smjesi dodati i 1 umućeno jaje, sitno iseckan crveni i beli luk , ostale začine i vodu. Smesu dobro umesiti i ostaviti pokrivenu folijom 4 sata.Praviti pljeskavice tako što uzmete loptu mesa, stavite na foliju i napravite tanju pljeskavicu. Pečete sa slaninom 2 min svaku stranu na jačoj temperaturi. Lepinju prerezanu staviti na pečenu stranu pljeskavice dok se druga strana peče kako bi upila masnoću i zagrejala se. U žargonu se kaže "Pljesak" :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου