Za 4 osobe:12 manjih šnicli laks-karea, 6 šnita pršute, vezica majčine dušice (ili kesica sušene), grančica ruzmarina, 250 g mešanog belog i crnog grožđa, 200 g oljuštenih, sitnih glavica crnog luka, 20 g maslaca, pola kašike brašna, maslinovo ulje, so i biber.
Glavice luka propržite na malo vrelog ulja, malo posolite, poklopite, smanjite temperaturu i pržite 15 minuta. U međuvremenu, tučkom istanjite šnicle, na svaku postavite po pola šnite pršute, pospite s malo iseckane majčine dušice i ruzmarina, posolite, pobiberite i urolajte. Rolnice pričvrstite čačkalicama da se ne raspadnu tokom prženja, ubacite ih u tiganj s lukom i pržite nekoliko minuta, povremeno ih okrenite da dobiju boju sa svih strana. Izgnječite 100 g zrna grožđa gnječilicom za krompir, dobijenim sokom zalijte rolnice, pa dodajte preostala zrna grožđa (ona krupnija presecite napola) i sve zajedno dinstajte nekoliko minuta. Dodajte maslac pomešan sa brašnom da se sokovi od dinstanja zgusnu. Sklonite s ringle i odmah servirajte.
Glavice luka propržite na malo vrelog ulja, malo posolite, poklopite, smanjite temperaturu i pržite 15 minuta. U međuvremenu, tučkom istanjite šnicle, na svaku postavite po pola šnite pršute, pospite s malo iseckane majčine dušice i ruzmarina, posolite, pobiberite i urolajte. Rolnice pričvrstite čačkalicama da se ne raspadnu tokom prženja, ubacite ih u tiganj s lukom i pržite nekoliko minuta, povremeno ih okrenite da dobiju boju sa svih strana. Izgnječite 100 g zrna grožđa gnječilicom za krompir, dobijenim sokom zalijte rolnice, pa dodajte preostala zrna grožđa (ona krupnija presecite napola) i sve zajedno dinstajte nekoliko minuta. Dodajte maslac pomešan sa brašnom da se sokovi od dinstanja zgusnu. Sklonite s ringle i odmah servirajte.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου