Postupak je krajnje jednostavan i ne zahteva mnogo truda, ali ovako pripremljeno meso, riba, čak i povrće, izuzetno su ukusni
Čak i najobičniji ručak, kao što je pečeno pile, može da izgleda posebno ako ga pripremite u kori od soli.
Postupak je krajnje jednostavan i ne zahteva mnogo truda, ali ovako pripremljeno meso, riba, čak i povrće, izuzetno su ukusni. Ipak, dobro je znati nekoliko korisnih saveta iskusnih kuvara.
Najbolje je da odaberete krupnu, morsku so, ali sasvim će vam dobro poslužiti i obična so
Bitna je i prava količina soli. Ukoliko pečete pile od oko 1,5 kg, potrebno vam je oko tri kilograma soli. Takođe je važno da posuda za pečenje bude odgovarajuće veličine, nikako prevelika.
Pre nego što meso obložite solju i spolja i iznutra ga energično istrljajte mešavinom od začinskih trava, belog luka i malo ulja. Potom na dno posude sipajte sloj soli, meso obložite masom od soli i začina i položite ga u posudu.
Dužina pečenja zavisi od količine ribe, mesa ili povrća koje pripremate. Tako se riblji file peče samo 20 minuta u zagrejanoj rerni, na 210 stepeni, dok je za celo pile potrebno sat i 30 minuta. Nakon pečenja sačekajte najmanje deset minuta pre nego što razbijete koru od soli.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου