Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σερβία: "Κατηγορώ" κατά Ουκρανίας περί fake απειλών για βόμβες σε αεροσκάφη της Air Serbia

 


Ειδικότερα, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περισσότερες από δώδεκα πτήσεις της Air Serbia αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι ή στη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβα ενώ το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εκκενώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές για τον ίδιο λόγο.

"Οι ξένες (μυστικές) υπηρεσίες δύο χωρών το κάνουν αυτό. Η μία είναι χώρα της ΕΕ και η άλλη είναι η Ουκρανία", δήλωσε ο Βούτσιτς χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η Σερβία, η οποία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και διατηρεί τακτικές πτήσεις προς τη Μόσχα. Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική "για λόγους αρχής".

"Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε μια ελεύθερη χώρα και παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Μην αποφασίζετε για εμάς πότε θα ακυρώσουμε τις πτήσεις", δήλωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Βελιγράδι ψήφισε τρεις φορές υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...