Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Εξαιρετικά αβέβαιη η ενεργειακή επάρκεια της Σερβίας τον χειμώνα

 


Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Σερβία, καθιστώντας αβέβαιη την προμήθεια τον προσεχή χειμώνα, σύμφωνα με τον Dragoslav Ljubicic, από τον τμήμα ενέργειας και εξόρυξης της Ένωσης Εμπορίου Nezavisnost.

«Δεν υπάρχει ελπίδα: Όποιος είναι αισιόδοξος ότι θα υπήρχε ρεύμα τον χειμώνα θα ξεσηκωθεί από αυτό το βίντεο. Δεν υπάρχει άνθρακας», έγραψε στο Twitter ο Dragoslav Ljubicic. Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, πρόσθεσε ένα βίντεο (δείτε σχετικά εδώ) με το απόθεμα άνθρακα στο TENT A, την μεγαλύτερη θερμική μονάδα της Σερβίας, όπου εργάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η παραπάνω εικόνα συμπληρώνεται από την άσχημη κατάσταση των υδροηλεκτρικών μονάδων, όπου η ροή του νερού στο υδροηλεκτρικό σύστημα της Σερβίας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, γεγονός που αύξησε την ανάγκη για εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας. Να σημειωθεί ότι ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου λόγω ξηρασίας και υψηλής ενεργειακής ζήτησης, οι όγκοι των δεξαμενών είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...