Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Χιλιάδες Σέρβοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθνική προσευχή

 

Χιλιάδες Σέρβοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας και συμμετείχαν χθες το βράδυ στην εθνική προσευχή που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Την προσευχή για την αγιότητα του γάμου και της οικογένειας, την αρμονία και την ειρήνη στο έθνος, τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, παρουσία Επισκόπων της εν Σερβία Εκκλησίας, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς της Ορθόδοξης παράδοσης και του Ευαγγελίου με τον σερβικό λαό τονίζοντας ότι αυτά διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα του έθνους.

“Προσευχόμαστε για την ειρήνη του κόσμου, προσευχόμαστε για την δική μας ειρήνη, προσευχόμαστε για ενότητα. Υπάρχει μεγάλος πειρασμός στις μέρες μας. Είναι απαραίτητο να τον αντιμετωπίσουμε με την πίστη μας. Είθε ο Θεός να ευλογήσει να φτάσουμε στη γνώση της αλήθειας και να δοξάζουμε το Τριαδικό όνομά Του”, τόνισε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...