Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Zivela Republika Srpska

 

Στην Μπάνια Λούκα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα παρέλαση πολιτικών και αστυνομικών τμημάτων παρουσία του προέδρου της Republika Srpska Μίλοραντ Ντόντικ, εκπροσώπων σερβικών πολιτικών κομμάτων και αντιπροσωπείας από τη Σερβία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Βλάντιμιρ Όρλιτς. εκδηλώσεις παρευρέθη και ο Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος. Στην παρέλαση συμμετείχαν, κρατώντας της σημαία της Ρωσίας και μέλη του σερβικού παραρτήματος της ρωσικής οργάνωσης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι» η οποία έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Στην ομιλία του ο Μίλοραντ Ντόντικ τόνισε ότι «κανένας δεν θα μπορέσει να στερήσει το δικαίωμα των Σέρβων στην ελευθερία». Κατά την επίσημη δεξίωση, ο Ντόντικ επανέλαβε χθες ότι «στόχος του σερβικού λαού είναι ένα σερβικό κράτος σε αυτήν την περιοχή». Ο σερβοβόσνιος ηγέτης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ανοιχτά ότι τάσσεται υπέρ της διάλυσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου σερβικού κράτους το οποίο στη συνέχεια θα ενωθεί με τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...