Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Медведев у парламенту

субота, 19. октобар 2019.

Руски премијер стигао је у Дом народне Скупштине, где се обраћа народним посланицима.
Председник Владе Русије Дмитриј Медведев стигао је у једнодневну посету Србији поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом светском рату. Домаћин ће му бити председник Србије Александар Вучић, са којим ће на Војном аеродрому у Батајници присуствовати приказу способности ВС "Слобода 2019".

Медведева је на аеродрому „Никола Тесла“ дочекала премијерка Ана Брнабић.
Припадници Војске Србије на аеродрому у Батајници приказали су оклопну јединицу и ракетну артиљерију и извели вежбу способности "Слобода 2019".

Након приказа, председник Србије Александар Вучић оценио је вежбу, труд и рад са "врло добро".
Он је честитао Војсци Србије и ратним ветеранима Дан ослобођења Београда и захвалио припадницима оружаних снага на свему што чине за своју земљу.
"Србија ће наставити да штити своју слободарску традицију", поручио је председник.
Председник руске владе свечано је дочекан у 14.30 испред Палате Србија, након чега је организован састанак са српском премијерком у четири ока.
 Премијери Србије и Русије, Ана Брнабић и Дмитриј Медведев сложили су се да њихови разговори представљају прилику да се још једном потвди спремност за даљи развој сарадње између две земље и обележи савезништво из Другог светског рата.
Брнабић је захвалила премијеру Русије на посети нашој земљи, која, како је истакла потврђује ниво односа Србије и Русије.
"Добродошли и хвала што се данас одвојили време да обелезизмо наше савезништво у Другом светског рату", поручила је Брнабић на почетку разговора у четири ока са руским колегом.
Она је додала да је за Србију велика част што је у јануару ове године угостила и председника Русије, Владимира Путина.
"И ваша посета потврђује ниво односа између Русије и Србије", нагласила је Брнабић.
Премијер Русије Дмитриј Медведев изразио је данас задовољство што је поново, после 10 година, у посети пријатељској Србији и то још тако значајним поводом као што је 75. годишњица ослобођења Београда од нацистичке окупације. 
Руски премијер ће се у 16.30 обратити на 27. Посебној седници Народне скупштине Србије. После полагања венаца на Спомен-гробље Ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, премијер Медведев ће се састати с председником Вучићем, с којим ће разговарати у четири ока.
У 18.40 Вучић и Медведев ће се у Палати Србија обратити медијима, а потом ће у Центру „Сава“ присуствовати свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.
(Спутњик

Премијер Русије Дмитриј Медведев у пости Београду; Након свечаног дочека испред Палате Србија, организован састанак са премијерком Аном Брнабић

PDF Штампа Ел. пошта

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βελιγράδι: «Πύργος Τραμπ» στα ερείπια;

  Ο γαμπρός του Τραμπ θέλει να κάνει διαμερίσματα το πρώην αρχηγείο του γιουγκοσλαβικού στρατού που ισοπέδωσε ο Κλίντον το 1999: Σφοδρές αντ...