Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Βελιγράδι: «Πύργος Τραμπ» στα ερείπια;

 Ο γαμπρός του Τραμπ θέλει να κάνει διαμερίσματα το πρώην αρχηγείο του γιουγκοσλαβικού στρατού που ισοπέδωσε ο Κλίντον το 1999: Σφοδρές αντιδράσεις


Το προτεινόμενο έργο ανάπλασης στο Βελιγράδι, από τους Jared Kushner, γαμπρό του Donald Trump και τον Richard Grenell, σημαντικό σύμμαχο τοy Trump έχει προκαλέσει σημαντική διαμάχη στη Σερβία, επισημαίνει δημοσίευμα του Politico.

Πρόκειται για το αρχηγείο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού που έχει τεράστια ιστορική σημασία για πολλούς Σέρβους, συμβολίζοντας τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ το 1999. Η πρόταση να αντικατασταθεί από ένα πολυτελές πολυώροφο συγκρότημα αντιμετωπίστηκε με οργή, με τους επικριτές να το παρομοιάζουν με την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων στη θέση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης.

Η διαρροή για τα σχέδια που αποκαλύπτουν την εμπλοκή της εταιρείας του Kushner και της σερβικής κυβέρνησης προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή και αντίθεση. Ο Richard Grenell υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στο έργο, λειτουργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ του Kushner και της σερβικής κυβέρνησης. Η εμπλοκή του Grenell στην περιοχή κατά τη θητεία του ως πρέσβης και απεσταλμένος χαρακτηρίστηκε από μια ωμή και συναλλακτική προσέγγιση της διπλωματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκατρείς χαρακτηριστικές φράσεις του Δάσκαλου Σαράντου Καργάκου, για τη σημερινή Ελλάδα:

  1. «Η χώρα μας σήμερα κατοικείται από ανθρώπους που είναι άψυχοι και αν τολμήσεις να πεις το όνομα Πατρίδα ή τη λέξη Έθνος, χαρακτηρίζεσαι...