Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η Σρεμπρένιτσα αναζωπυρώνει την ένταση στα Βαλκάνια

 

Το σερβικό ρήγμα έναντι της Δύσης φαίνεται πως ενεργοποιεί η σημερινή διαδικασία στην Ολομέλεια του ΟΗΕ που αφορά στην έγκριση Ψηφίσματος για τον ορισμό της 11ης Ιουλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Ρουάντας, την οποία δικαίως η Σερβία ερμηνεύει ως στιγματισμό του λαού και του έθνους τους. Έγινε γνωστό πως η Ελλάδα θα απέχει από την ψηφοφορία, στάση που ικανοποιεί την σερβική πλευρά.

Επισήμανση 1. 

Αυτή η κωλοχωρα η οποία ευθύνεται για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων , θελοντας να ξεπλύνει την γενοκτονία που έκανε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φαντάστηκε τώρα μια νέα γενοκτονία και τη βάπτισε Σρεμπρένιτσα.

Επισήμανση 2. Πρωτοβουλία λέει της Γερμανίας ( Ε ποιόν άλλων ) και της Ρουάντα ? που σίγουρα έχουν δεχτεί λεφτά μπας και λαδωθει λίγο το εντερακι τους . Μιλάμε για κατασκευασμένη και σχεδιασμένη καλά διαδικασία που θα γίνει σε αίθουσα του ΟΗΕ 🤡 και καλώς θα απέχει η Ελλάδα 

Το έναυσμα για την συζήτηση έδωσε η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του 2007 που χαρακτήριζε το αιματηρό επεισόδιο της Σρεμπρένιτσα (που είχε ως αποτέλεσμα τον σφαγιασμό χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων) ως «γενοκτονία». Όμως, το Δικαστήριο απάλλαξε τελικώς το σερβικό κράτος από κάθε ευθύνη ή συνέργεια στην σφαγή. 30 χρόνια μετά από αυτά τα αιματηρά γεγονότα, έχουμε για άλλη μια φορά την αναμόχλευση παλιών ιστοριών στην Βαλκανική, οι οποίες αφορούν την διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, Το έναυσμα για την συζήτηση έδωσε η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του 2007 που χαρακτήριζε το αιματηρό επεισόδιο της Σρεμπρένιτσα (που είχε ως αποτέλεσμα τον σφαγιασμό χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων) ως «γενοκτονία». Όμως, το Δικαστήριο απάλλαξε τελικώς το σερβικό κράτος από κάθε ευθύνη ή συνέργεια στην σφαγή. 30 χρόνια μετά από αυτά τα αιματηρά γεγονότα, έχουμε για άλλη μια φορά την αναμόχλευση παλιών ιστοριών στην Βαλκανική, οι οποίες αφορούν την διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε το κίνητρο… 


Επισήμανση 3. Το κίνητρο είναι μπας και σωθεί η Γερμανία . Η ιστορία όμως έχει γράψει, ουνοι !!!

Η όλη υπόθεση όμως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της Σερβίας, ενώ παράλληλα εξελίσσονται πρωτοβουλίες που ενδέχεται να επιφέρουν αντίθετες συνέπειες απ’ την προσδοκώμενη πρωτοβουλία. Δηλαδή, ενώ φαίνεται ότι η διαδικασία στοχεύει στην συνέχιση της πίεσης στη Σερβία και την πολιτική της ηγεσία, ώστε να διαρρήξει την ουδετερότητα (αλλά και την σύμπλευση) που τηρεί έναντι της Ρωσίας, δύναται να αποτελέσει τελικώς έναν ακόμη λόγο για τον περαιτέρω εναγκαλισμό του Βελιγραδίου από την Μόσχα.

Επισήμανση 4.

Ενοχλεί παρά πολλούς η στάση τη Σερβίας και ενδεχομένως να έχουμε και άλλα πιο σκληρά γεγονότα ενάντια του σερβικού έθνους 


Να σημειωθεί πως η ρωσική Εκκλησία κάλεσε όλους τους πιστούς σε προσευχή για τον σερβικό λαό. Είχε προηγηθεί η προ ημερών επιστολή συμπαράστασης του Πατριάρχη Μόσχας στον Σέρβο Πατριάρχη, έπειτα από την απαγόρευση του δεύτερου να μεταβεί στην αρχαία και ιστορική έδρα του Πατριαρχείου των Σέρβων στο Πετς, από τις αλβανικές αρχές του Κοσσόβου.

Επισήμανση 5

Στρατός & Εκκλησία ☦️🇷🇸 μαζί 


Επιπλέον, η υπηρεσία Εξωτερικού των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) κυκλοφόρησε χθες κείμενο, το οποίο διατείνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού κρύβεται δάκτυλος δυτικών μυστικών υπηρεσιών και άφηνε να υπονοηθεί ότι σε ανάλογο κίνδυνο είναι εκτεθειμένος ο πρόεδρος της Σερβίας, καθώς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


Επισήμανση 6

Έχουν γνώση οι φύλακες 


Αποτελέσματα ψηφοφορίας 



#UN resolution on #Srebrenica

Τα ψέματα τελείωσαν . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tουριστικά γραφεία από τη Σερβία σε fam trip σε Καλαμάτα, Καρδαμύλη, Λιμένι, και Γιάλοβα

  Με στόχο τη  γνωριμία της σερβικής αγοράς με την Πελοπόννησο, που αποτελεί σχετικά άγνωστο προορισμό για τους ταξιδιώτες από τη γειτονική ...