Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Грчка захтева од лекара приватника да помогну јавном здравству

 

(Фото EPA-EFE/SIMONE VENEZIA)

АТИНА – Грчка је наложила лекарима из приватног сектора у ширем подручју Атине да помогну јавном здравственом систему у борби против пораста заражавања ковидом-19, изјавио је данас грчки министар здравља Василис Кикилијас.

„Министарство здравља је недељама упућивало позив приватним лекарима, да појачају болнице у Националној здравственој служби током трећег великог таласа пандемије ковид-19. Нажалост, врло мало приватних лекара је дошло”, рекао је Кикилијас, преноси Танјуг.

„Узимајући у обзир ванредне услове, Министарство здравља то налаже докторима из приватне праксе са специјализацијом из пулмологије и лекарима опште праксе”, поручио је министар.

Грчка је јуче пријавила 1.514 нових случајева заразе корона вирусом и 41 смртни случај, због чега је укупан број људи који су изгубили живот достигао 7.500.

Влада у Атини је раније позвала лекаре из приватног сектора да помогну, јер су грчке јавне болнице преплављене ширењем корона инфекције, а одељења за интензивну негу остају без лежајева. Речено је недостаје око 200 лекара.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βελιγράδι: «Πύργος Τραμπ» στα ερείπια;

  Ο γαμπρός του Τραμπ θέλει να κάνει διαμερίσματα το πρώην αρχηγείο του γιουγκοσλαβικού στρατού που ισοπέδωσε ο Κλίντον το 1999: Σφοδρές αντ...