Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

«Βόμβα» στη Βοσνία: Οι Σερβοβόσνιοι ζήτησαν την «ειρηνική διάλυση» της χώρας – Έρχεται ένωση με Σερβία!

 Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης, Μίλοραντ Ντόντικ, μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που εκπροσωπεί την Σερβική Δημοκρατία, ζήτησε «ειρηνική διάλυση» της χώρας.


Υπονόησε δηλαδή ότι αν “η διάλυση δεν είναι ειρηνική, τότε μπορεί να γίνει με χρήση βίας”…

Ταυτόχρονα, σημειώθηκε η πρώτη μεγάλης έκτασης υβριδική επίθεση στο Σεράγιεβο με πολλαπλές απειλές για βόμβες σε σχολεία και ιδρύματα.

Ο Ντόντικ παραπονέθηκε για τις προσπάθειες των Βόσνιων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Σλάβοι Μουσουλμάνοι, να κυριαρχήσουν στους Σέρβους και τους Κροάτες, περιγράφοντας έναν «μουσουλμανικό εθνικισμό».

«Ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό ειρηνικής διάλυσης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη», είπε, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, όλοι θα μπορούσαν «να ζήσουν ειρηνικά». 

Επιβεβαίωσε ότι προσωπικά, όπως και όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι του κόμματός του, θα συνεχίσει να αντιτίθεται αποφασιστικά σε οποιαδήποτε απόφαση σε επίπεδο Β-Ε για ένταξη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...