Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ

 


Το Βερολίνο δεν θέλει να πάνε στα ελληνικά νησιά τα τεθωρακισμένα που ανταλλάσσει με τα παλιά άρματα σοβιετικής κατασκευής που προορίζονται για Ουκρανία

Σε θρίλερ διαρκείας τείνει να εξελιχθεί η ανταλλαγή των παλιών ελληνικών τεθωρακισμένων αρμάτων ρωσικής κατασκευής BMP-1, που θα οδεύσουν στην Ουκρανία, με τα ομοίως παλιά γερμανικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης MARDER, τα οποία θα τα αντικαταστήσουν στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες διπλωματικές πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστή η «εξυπηρέτηση» που προσέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στον «χορό» μπήκε και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Σολτς προκειμένου να του διαμηνύσει ότι η Τουρκία θα αντιδράσει εντόνως αν τα γερμανικά τεθωρακισμένα αντικαταστήσουν τα παλιά ελληνικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες διπλωματικές πηγές, το Βερολίνο έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να μη μεταφέρει τα γερμανικά MARDER στα ελληνικά νησιά προς αντικατάσταση των παλιών γερμανικών. Ως αιτιολογία η γερμανική πλευρά θα επιχειρήσει να κάνει χρήση των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων και κυρίως να επικαλεστεί τις (παράνομες) ντιρεκτίβες των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Το δύσκολο αυτό έργο είχε ανατεθεί στη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία όμως ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αθήνα και την Άγκυρα τις προηγούμενες ημέρες λόγω κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...