Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΕΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

 Θράσος χωρίς όρια: Αίτημα διδασκαλίας της «μακεδονικής»… στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία




Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων «545» έπεσε σαν κεραυνός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το λεγόμενο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» είχε το θράσος να ζητήσει να διδάσκεται στο ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα και η λεγομένη «μακεδονική» γλώσσα.

  • εφημερίδα «Εστία»

Και μπορεί το αίτημα να απορρίφθηκε, αλλά δυστυχώς το θέμα δεν έληξε. Το θράσος των εκπροσώπων του «Κέντρου» δεικνύει πολύ χαρακτηριστικά, ότι ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει!

Έχει ανοίξει από τότε που υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας.

Μια σλαβοβουλγαρική διάλεκτος ανηγορεύθηκε σε γλώσσα και εμείς ως χώρα την αναγνωρίσαμε ενώ βρέθηκε δικαστήριο στην Φλώρινα να δεχθεί την δημιουργία «Κέντρου» για την «καλλιέργειά» της στην Ελλάδα. Διόλου περίεργο που το «Κέντρο» αυτό έχει υπόσταση ΜΚΟ. Ποτέ δεν είδαμε κάτι καλό να προέρχεται από ΜΚΟ.

Δεν θα σχολιάσουμε βεβαίως τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Φλώρινας που αναγνώρισαν αυτό το «Κέντρο». Τις έχει αποδομήσει άλλωστε η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με σχετική αρθρογραφία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...