Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Απογοητευμένος ο Σέρβος ΥΠΕΞ από τη στάση Δένδια

 


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσις, μιλώντας στην RTS, δήλωσε απογοητευμένος από τον Έλληνα ΥΠΕΞ και τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στην ψηφοφορία για το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τον τρόπο που αντέδρασαν οι χώρες στην υποψηφιότητα της Πριστινα είπε ότι η Ελλάδα τον εξέπληξε.

«Η Ελλάδα με εξέπληξε. Τον υπουργό από την Ελλάδα τίμησε στο σπίτι του ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς», είπε ο Ντάτσιτς χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην τελευταία επίσκεψη Δένδια στο Βελιγράδι και το δείπνο που είχε με τον Σέρβο Πρόεδρο.

Ο Ντάτσιτς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους καταψήφισαν και έδειξαν ότι είναι φίλοι της Σερβίας, αναφέροντας την Κύπρο, την Ισπανία, τη Ρουμανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία και ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Ουγγαρία που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και καταψήφισε την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...