Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

H Κατερίνη θα τιμηθεί ως αγαπημένος προορισμός των Σέρβων

 

Αρχίζει  την Παρασκευή  στην  το τριήμερο  που διοργανώνεται  από την Δημοτική Αρχή του Κραγκογιεβατς  και του Οργανισμού  Ελληνοσερβικής φιλίας.  Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση  που αφορά τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα  παραδοσιακά προϊόντα των δύο χωρών  με μία ιδιαίτερη τιμητική παρουσία της Κατερίνης  και γενικά της Πιερίας που αποτελεί διαχρονικής αξίας ως   των Σέρβων εδώ και 50  χρόνια.

Η συμμετοχή  των φορέων από την Κατερίνη θα είναι  ιδιαίτερα  σημαντική και με ειδικό περίπτερο  για τον Θρησκευτικό τουρισμό που  οργανώνει η Ιερά Μητρόπολης  Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.  Επίσης περίπτερα θα διατεθούν και για τους υπόλοιπους φορείς, παραγωγούς  και επιχειρηματίες  της Πιερίας. Η διοργάνωση  υπολογίζει  ότι στο τριήμερο του φεστιβάλ θα  περάσουν  περίπου  15000   επισκέπτες  από διάφορες πόλεις της Σερβίας και φυσικά του Βελιγραδίου που η απόσταση είναι μόνον 40  λεπτά της ώρας.

Το Σάββατο προς τιμή των  Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί  ένα ψυχαγωγικό event  με  παραδοσιακά εδέσματα της Σερβίας , Ελληνική μουσική   και   προβολή  της Πιερίας στο ευρύ κοινό  . Η βραδιά αυτή  θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της πόλης του Κραγκογιεβατς το CASA NOVA . Μετά τις εκδηλώσεις  το Ο. Β. θα έχει ένα ειδικό αφιέρωμα  με φωτογραφίες και δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...