Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση ελληνικής ημέρας στο πάρκο φιλίας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΙΤΣΟΥΔΗΣ"

 


Αγαπημένοι μου φίλοι

Σας ενημερώνουμε ότι στις 24 Μαρτίου 2024,  οργανώνουμε  μια εκδήλωση που θα έχει εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα με σκοπό να στείλουμε  ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης  και αγάπης στους φίλους της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Λοιπόν την Κυριακή 24 Μαρτίου, συγκεντρωνόμαστε  στις 11 π.μ. στο Σερβικό - Ελληνικό Πάρκο Φιλίας "Μαρίνος Ριτσούδης" στη Ρούμα για να τιμήσουμε και να ξυπνήσουμε μνήμες του 1999.

Στόχος της συγκέντρωσης είναι να σηματοδοτήσει την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών της χώρας μας και παράλληλα να στείλουμε ένα  μήνυμα ευγνωμοσύνης στον ελληνικό λαό που μας βοήθησε ανιδιοτελώς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι .

Στο εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τον οικισμό των Ελλήνων στη Ρούμα και την επιρροή τους στην αστική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. Θα γίνουν επίσης συζητήσεις για τα πολεμικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του 1999, και το ηρωικό έργο του ανθρώπου από τον οποίο πήρε το όνομα του το πάρκο.

Το ανθρωπιστικό μέρος του προγράμματος αναφέρεται στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συμπολίτες Teodora Risović και Vladimir Petrovi ć. Η Θεοδώρα και ο Βλαδίμηρος θα πάρουν ενεργό μέρος στο πρόγραμμα με εκπλήξεις για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το διασκεδαστικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει την κοινωνικοποίηση του παρόντος και μια κοινή φωτογραφία που θα στείλουμε στους φίλους μας στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέρος του προγράμματος, θα ήταν επιθυμητό οι παρευρισκόμενοι να εκθέσουν ή να φέρουν όλα εκείνα τα σκηνικά ή προϊόντα που αποτελούν μέρος της αρχικής ελληνικής ειδικότητας (κρασί, κέικ, σημαίες, μαγνήτες, σχέδια... )

Στην εκδήλωση επιτρέπονται  μόνο ελληνικές και Σερβικές κρατικές σημαίες.




Δεν επιτρέπονται πολιτικές δηλώσεις.

Επιθυμητές λεπτομέρειες είναι μπαλόνια σε μπλε, λευκό και κόκκινο, σημαίες, αυτοκόλλητα ή σχέδια "TARGET"





Παρακαλώ δώστε μας τη συμμετοχή σας και προτείνετε ιδέες για δράση.

Θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες μέσα στην εβδομάδα.

Σας ευχαριστώ !!! Σας περιμένουμε 

Sasa Ristic 

Μαρίνος Ριτσούδης , πρώην αξιωματικός του Ελληνικού  πολεμικού ναυτικού που αρνήθηκε να λάβει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ εναντίων των Σέρβων στα γεγονότα του 1999



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου