Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Grcki Dan

 


Postovani  prijatelji

obaveštavamo vas da ćemo 24. marta organizovati događaj koji će imati edukativan, humanitaran i zabavan karakter sa ciljem da pošaljemo poruku zahvalnosti prijateljima u Republici Grčkoj.

Dakle u nedelju 24. marta sa početkom u 11h u parku srpsko - grčkog prijateljstva "Marinos Ricudis" u Rumi održaće se skup pod nazivom - Grčki dan.


Cilj skupa je obeležavanje početka NATO bombardovanja naše zemlje i poruka zahvalnosti narodu Grčke koji nam je nesebično pomagao tokom ratnih dešavanja.

U edukativnom delu programa posetioci će biti upoznati sa naseljavanjem Grka na područje Rume i njihov uticaj na urbanistički i kulturni razvoj grada. Takođe biće reči i o ratnim dešavanjima tokom 1999, godine i herojskom delu čoveka po kojem park i nosi ime.

Humanitarni deo programa odnosi se na prikupljanje humanitarne pomoći za sugrađane Teodoru Risović i Vladimira Petrovića. Teodora i Vladimir uzeće aktivno učešće u programu sa iznenađenjima za sve prisutne.

Zabavni deo programa obuhvata druženje prisutnih i zajedničku fotogafiju koju ćemo poslati prijateljima u Grčku. U ovom delu programa bilo bi poželjno da prisutni izlože ili donesu sve one rekvizite ili proizvode koji su deo izvorne Grčke posebnosti ( vino, kolači, zastavice, magneti, crteži...)










Na događaju su dozvoljene isključivo zastave države Grčke i Srbije.

Nisu dozvoljeni politički istupi.

Poželjni detalji su baloni u plavo, beloj i crvenoj boji, zastavice, "TARGET" nalepnice ili crteži,

Molimo vas da nam prijavite učešće i predložite ideje za akciju.

U toku nedelje objavljivaćemo detalje i učesnike programa.

Hvala !!!

Efharisto!!!

Sasa Ristic 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου