Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η Μαρίγια Μιλόσεβιτς, κόρη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μίλησε σε μια μεγάλη συνέντευξη για τις λεπτομέρειες της τελευταίας συνομιλίας με τον πατέρα της

 

Είπατε κάποτε, το 2001 για την ακρίβεια, ότι κάποιος έδινε πέντε εκατομμύρια δολάρια για να συλληφθεί και να εκδοθεί στη Χάγη ο πατέρας σας, ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας και Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς...

"Δεν το είπα αυτό. Πολλά γράφτηκαν γι' αυτό. Ο Αμερικανός πρέσβης τότε, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, έγραψε ένα βιβλίο γι' αυτό. Πληκτρολογήστε στο Google "πέντε εκατομμύρια δολάρια για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς" και θα έχετε πολλά αποτελέσματα, όπως π.χ. ως «τη σύλληψη του Μιλόσεβιτς, το DOS χρέωνε πέντε εκατομμύρια δολάρια», «για τη σύλληψη του Σλόμπα πήραν 30 εκατομμύρια δολάρια», «οι κάτοικοι του Ζέμουν ήθελαν να πουλήσουν τον Σλόμπα για πέντε εκατομμύρια δολάρια»...».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδες, τον άκουσες; Τι σου είπε τότε;

"Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Μαρτίου 2006, μιλήσαμε. Μου είπε: "Αύριο θα σε καλέσω νωρίτερα, γιατί είναι Σάββατο". Δεν απάντησε.  (Ο Μιλόσεβιτς πέθανε στις 11 Μαρτίου 2006).

Αμφιβάλλετε, όπως κάποιοι άλλοι, για τα επίσημα στοιχεία για την αιτία του θανάτου του;

"Ναί" .

Γιατί;

«Τα πάντα σχετικά με αυτό είναι πολύ ύποπτα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το πιάτο του δεν επιτρεπόταν να αναμειχθεί με άλλο, παρόλο που όλα τα πιάτα περιείχαν το ίδιο φαγητό, μέχρι το γεγονός ότι «οι κάμερες δεν λειτουργούσαν εκείνο το βράδυ». «Ανατομία του δικαστικού φόνου», γραμμένο από τον καθηγητή Vukašin Andrić Ήταν επικεφαλής ενός διεθνούς συμβουλίου αποτελούμενου από γιατρούς από τη Σερβία, τη Ρωσία και τη Γαλλία που εξέτασαν τον μπαμπά το 2005.

Υποστηρίζεται ότι ο Μιλόσεβιτς δηλητηριάστηκε...

«Ο καθηγητής Andrić ισχυρίζεται σε εκείνο το βιβλίο ότι ο μπαμπάς δηλητηριάστηκε με δροπεριδόλη, ένα φάρμακο που είναι αναισθητικό και το οποίο «μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο ταχυκαρδίας και θανάτου. Η δροπεριδόλη μπορεί να χορηγηθεί στον ασθενή ενδοφλεβίως, αλλά όπως έρχεται σε αμπούλες, Το πάνω μέρος της αμπούλας μπορεί να αφαιρεθεί και να χυθεί σε τροφή, το Droperidol διεισδύει σε όλο το σώμα, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, «αν προσθέσετε σε αυτό την ανεξήγητη μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ιατροδικαστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου