Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

 

Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе, односно да ће бити против.

“Што се тиче Комитета министара, где је изнета позиција Шпаније, оно што можемо да кажемо јесте да Шпанија остаје при свом ставу о Косову”, каже се у одговору за приштинске медије, у којем уз Косово стоји фуснота.

Наводи се да Шпанија, такође, не види други начин за решавање спорова између тзв. Косова и Србије, осим дијалога, због чега Мадрид подржава дијалог којем посредује високи представник Европске уније.

Италијанска и мађарска траже формирање ЗСО као услов

Чланови италијанске делегације и један члан делегације Мађарске у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) поднели су данас амандман на текст препоруке за пријем тзв. Косова у Савет Европе (СЕ) којим се тражи да чланство тзв. Косова буде условљено формирањем Заједнице српских општина.



#BREAKING #Romania #Serbia #Kosovo The Romanian Foreign Minister informed its Serbian counterpart that Romania will vote against Kosovo's* membership in the Council of Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου