Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

У Грчкој и даље спасавају грађане угрожене поплавом

 

Фото EPA-EFE/ACHILEAS CHIRAS

Атина – Број настрадалих у незапамћеном невремену „Данијел”, које је у уторак захватило Грчку, порастао је на 11, али је још непознат број несталих особа. Акција спасавања и даље траје – војска, ватрогасци и полиција покушавају да се пробију до угрожених места између Трикле и Волоса у централном делу земље, која су, практично, нестала за лица земље.

Хеликоптерима и чамцима спасено је стотине људи, али је још увек много оних који већ пети дан чекају помоћ на вишим спратовима, крововима или узвишењима изнад места која су у потпуности поплављена

Међу спасенима је и старица од 104 године, која је пред ТВ камерама рекла да је преживела ратове, разне невоље и несреће, али да није веровала да би у дубокој старости могла да види овакву катастрофу. Многи грађани су данима без струје и пијаће воде.

И даље је драматично у Лариси, где је река Пиниос, чији је водостај достигао 10 метара, на неколико места у у граду пробила насип.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...