Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχονται τεράστιες ελλείψεις σε νωπά προϊόντα στις λαϊκές αγορές και στα γαλακτοκομικά λόγω καταστροφής στην Θεσσαλία

 Μετά την επικών διαστάσεων καταστροφή στο θεσσαλικό κάμπο, Έβρο αλλά και στον Βόλο, αναμένεται τεράστια έλλειψη εποχικών προϊόντων και τιμές στα ύψη αναφέρουν πολλες πηγές.

«Είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα οι ελλείψεις θα είναι πολύ σοβαρές. Δεν θα έχουμε προϊόντα να διαθέσουμε», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γιώργος, παραγωγός από το Βελεστίνο, μιλώντας για εικόνες… Κατοχής που πρόκειται να ζήσει ολόκληρη η περιοχή.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε την τεράστια σημασία για την ελληνική οικονομία από τις περιοχές του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και του Έβρου σε προϊόντα ( Γεωργία και κτηνοτροφία) για την χώρα μας.

Μήλα, οπωροκηπευτικά, αχλάδια, λάδι, αλλά και άλλα εποχικά είδη τα οποία προμήθευε ο θεσσαλικός κάμπος έχουν καταστραφεί από την νεροποντή που εξαφάνισε ολόκληρες εκτάσεις.

Δεν είναι όμως αυτά τα προϊόντα που θα λείψουν, αφού χάθηκες χιλιάδες αιγοπρόβατα και γελάδες, και θα έχουμε πιθανόν έλλειψη και σε γαλακτομικά προϊόντα.

Καλά τα ευχολόγια, και οι πολιτικές δηλώσεις κυβερνώντων και αντιπολίτευσης, αλλά οι άνθρωποι σε Έβρο και Θεσσαλία έχουν πραγματικές ανάγκες, οι οποίες είναι άμεσες με μεγάλη επήρεια στην εγχώρια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...