Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία”Daniel” – Συναντήθηκαν πέντε ποτάμια

 Η επέλαση της φονικής κακοκαιρίας Daniel, πλημμύρισε το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, αλλάζοντας ουσιαστικά το χάρτη της Θεσσαλίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλίας είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή συναντιούνται πέντε ποτάμια. Ο Ενιπέας, που είναι ο 10ος σε μέγεθος ποταμός της χώρας, έρχεται από τα ανατολικά του Παλαμά, μαζεύει νερά από το όρος Όρθρυς στη Φθιώτιδα και βγαίνει στον θεσσαλικό κάμπο.

Εκεί συναντά τον ποταμό Σοφαδίτη που έρχεται από Σοφάδες. Και οι δύο διέρχονται ανατολικά του Παλαμά και κατευθύνονται προς Πηνειό.

Δυτικά του χωριού Παλαμάς είναι ο Καλέντζης και Καράμπαλης, οι οποίοι επίσης κατευθύνονται στον Πηνειό. Όλοι αυτοί οι τέσσερις ποταμοί, συναντιούνται μεταξύ τους και πριν τη Μεταμόρφωση μπαίνουν στον Πηνειό, μαζί με τα νερά των χειμάρρων πάνω από τα Φάρσαλα.

Όλα αυτά τα ποτάμια φούσκωσαν από το μεγάλο ύψος βροχής, με αποτέλεσμα τις ανυπολόγιστες καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...